Paikallisuutiset

Kahden ravintolapäällikön voimin: Paviksella on monta rautaa tulessa tuulisella alalla – rannassa voisi periaatteessa järjestää suurenkin kesäfestivaalin

Mari Byggmästar ja Emilia Fagerholm ovat Paviksen uudet ravintolapäälliköt. Taustalla oikealla toimitusjohtaja Johan Lindberg.
Mari Byggmästar ja Emilia Fagerholm ovat Paviksen uudet ravintolapäälliköt. Taustalla oikealla toimitusjohtaja Johan Lindberg. Kuva: Kristian Sundqvist

Pietarsaari

Kuten toisaalla tässä lehdessä kerrotaan päätti Paviksen ravintolapäällikkö Martin Laikka vaihtaa alaa ja työpaikkaa. Hänen aiemmissa tehtävissään Pietarsaaren legendaarisessa rantaravintolassa ovat aloittaneetEmilia Fagerholm jaMari Byggmästar.

Molemmat ovat talon sisäisiä rekrytointeja, joten hommiin on voinut tarttua sen kummemmitta tutustumisjaksoitta. Tiettyä työnjakoa parivaljakolla on esimerkiksi henkilöstöasioiden ja markkinoinnin sekä myynnin osalta siinä kun esimerkiksi lounasserviisin johtamiseen liittyvät asiat hoidetaan yhdessä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Myynti- ja markkinointipuolesta vastaan ensisijaisesti minä, kertoo Mari Byggmästar.

– ... Ja henkilöstö- ja rekrytointiasioista minä, jatkaa Emilia Fagerholm jatkaa.

Ravintolapäällikön tehtävien jakamista kahden työntekijän kesken pitävät molemmat luontevana ratkaisuna.

– Pavis on suuri ravintola, asiakaspaikkojakin on lähes 500, Fagerholm muistuttaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kiinteistön koko voi helposti unohtua talossa lounaalla käydessä, vaikka sali jossa sitä tarjoillaan ei ole pieni sekään. Lounas onkin monille se tutuin kontaktipinta Pavikseen. Kun toimitusjohtajaJohan Lindbergiltä kysyy lounaan taloudellisesta merkityksestä Pavikselle saa jopa yllättävän vastauksen.

– Ei niin kovin merkittävä, Lindberg muotoilee.

Lounaspöydän hinnan (tällä hetkellä Paviksella 12,50 euroa) ei parane kovin korkeaksi nousta, mikä asettaa omat haasteensa kiitos nousseiden raaka-ainehintojen. Lisäksi inflaatio ja yleinen epävarmuus vaikuttavat asiakaskäyttäytymiseen.

– Buffet´n suosio lisääntyykin, kun asiakkaat haluavat saada rahoilleen vastineeksi paljon syötävää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Esimerkiksi pikkujouluvarausten määrässä ei aikojen epävarmuus näy.

– Pikkujoulut ovat jo myyneet todella hyvin, Johan Lindberg sanoo.

Hän peräänkuuluttaa konseptia nimeltä "Kaikkien Pavis". Ideana on, että ravintolassa voi järjestää hyvin monenlaisia tilaisuuksia myös yksityiselämän eri merkkihetkillä.

Nyky-Paviksella tapahtuukin paljon ja ympäri vuoden. Oktoberfestia esimerkiksi vietetään 20. lokakuuta baijerilaisessa hengessä ja koittaahan aikanaan se uusi kesäkin.

Ravintolapäälliköt ja toimitusjohtaja näkevät Paviksen ulkotiloissa paljon potentiaalia. Voisipa rannassa olla jonkinlainen pysyvä esiintymislavakin. Festivaalipaikkana Pavis ei millään tapaa häviäisi esimerkiksi Kokkolan Mustakarille.

Ollaan sitten sisällä tai ulkona tai talvessa tai kesässä tuntuu yksi pula ravintola-alalla Pietarsaaressakin pysyvän. Nimittäin työvoimapula.

– Salin puolelle etsimme koko ajan henkilökuntaa, Johan Lindberg sanoo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä