Paikallisuutiset

Jo käräjäoikeudessa käsitellyn kahden vuoden takaisen Pietarsaaren Isokadun surman tutkinta palautui takaisin poliisille – Tapauksella on uusi todistaja, jolta saatuja tietoja tarkistetaan

Poliisi joutuu tai pääsee taas puuttumaan yöelämän aiheuttamaan häiriökäyttäytymiseen.
Poliisi joutuu tai pääsee taas puuttumaan yöelämän aiheuttamaan häiriökäyttäytymiseen. Kuva: Clas-Olav Slotte

Kaksi vuotta sitten tapahtuneen Pietarsaaren Isokadun surman tutkinta ei ole taputeltu. Tapaukseen on saatu uusi todistaja. Tältä saaduilla tiedoilla voi olla merkitystä, kun puntaroidaan sitä, oliko teko tahallinen vai ei.

Rikoskomisario Ove Storvall kommentoi asiasta aiemmin uutisoineille Yle Kokkolalle ja ÖT:lle, että poliisi lisää resursseja syyttäjän pyytämien tietojen tarkistukseen ennen kuin tapausta käsitellään hovioikeudessa. Tapaus on siis toimitettu takaisin poliisille lisätutkimuksia varten.

Vuonna 1999 syntynyt nainen surmattiin ampuma-aseella kerrostaloasunnossaan lokakuussa 2019. Tekijä tuomittiin tänä syksynä Pohjanmaan käräjäoikeudessa vankeuteen törkeästä kuolemantuottamuksesta, aserikkomuksista, huumausainerikoksesta sekä rattijuopumuksesta. Tuomio on kestoltaan neljä vuotta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tekijä on vuonna 1985 syntynyt mies. Hän kiisti käräjäoikeudessa syyllistyneensä tappoon ja piti yksityisasunnossa sattunutta ampumista vahingonlaukauksena.

Tuomittu on valittanut vangitsemisestaan oikeusprosessin aikana. Hän on vedonnut vapautuksensa puolesta. Mies on perustellut vetoomustaan muun muassa siten, että hän on ollut käyttämättä huumeita yli vuoden. Hovioikeus on hylännyt vetoomuksen.

Aiheesta lisää:

Pietarsaaren surman esitutkinta on valmistumassa: Nuori nainen kuoli vahingonlaukaukseen, koska ase oli epäluotettava ja arvaamaton

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä