Urheilu

Jaro kaatui erikoistilanteisiin – palloa ei saatu maaliin kahdesta rankkaristakaan

Jaron Axel Vidjeskog esiintyi pirteästi. Kiusana pietarsaarelaisittainkin tutut KPV:n Sebastian Mannström ja Kyle Curringa.
Jaron Axel Vidjeskog esiintyi pirteästi. Kiusana pietarsaarelaisittainkin tutut KPV:n Sebastian Mannström ja Kyle Curringa. Kuva: Fredrik Aaltonen

Jaro - KPV 0-2 (0-2)

Kolmaskaan cup-sarjan ottelu ei tuonut punapaidoille voittoa. Naapuri KPV iski avauspuolikkaalla kahdesti ja se riitti.

Pelissä oli sopivasti "derbyhenkeä" ja kentällä pidettiin hyvää vauhtia loppuun saakka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Oli tämä selvästi kovempi ja fyysisempi ottelu kuin kaksi edellistä. Vaikka vastassa oli tuttu seura, oli se silti vain ottelu muiden joukossa, totesi KPV:ssä oppinsa saanut ja lujasti kentällä raatanut jarohyökkääjäSeveri Kähkönen.

Ensimmäiset 20 minuuttia – KPV:n avausmaaliin saakka – Jaro määräsi tahdin täysin ja peliä käytiin KPV:n päädyssä. Jo ensi minuuteilla kotijoukkue järjesti pahan mylläkän vieraiden maalille ja vain väärien otteiden avulla maali pysyi puhtaana.

– Olisimme jo silloin ansainneet rangaistuspotkun, totesi valmentajaNiklas Käcko.

Aleksi Pahkasalo antoi kulman 20. minuutilla ja Simo Roiha pukkasi aivan maalin edestä avausosuman vieraille. Entinen RoPS:n liigapelaaja teki röyhkeästi tilaa ja oli pallossa ensimmäisenä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jaro piti edelleen enemmän palloa ja sai muutaman paikan, mutta Severi Kähkösen ja Anthony Olusanyan yritykset jäivät tuloksettomiksi.

Avausjakson lopulla, 41. minuutilla Jean Mabindan epäonnistunut pukkaus meni kulmapotkuksi. Pahkasalon toinen kulmapotku tuotti taas tulosta. Nyt pallon puski verkkoon puolustaja Kyle Curringa, toissa kaudella Jarossa pelannut amerikkalainen.

Toisella puolikkaalla Jaron hallinta ei enää ollut yhtä vahvaa, mutta nuori joukkue pysyi täysin vieraiden tahdissa. Paikkaoja kavennukseen ja tasoitukseen tuli.

Jakson alussa Anthony Olusanyan laukaus kimmahti rimaan maalivahdin torjunnasta. Kymmenen minuuttia myöhemmin saatiin KPV:n maalin eteen taas kova ruuhka, mutta viimeistelijää ei löytynyt.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sitten 81. minuutilla Jaron terhakka hyökkääjä Axel Vidjeskog kiskaistiin nurin ja pallo vietiin pilkulle. Maalivahti Miikka Töyräs onnistui torjumaan Olusanyan yrityksen, mutta rangaistuspotku uusittiin maalivahdin loikattua eteenpäin torjunnassaan. Uusintavuoron käytti Markus Kronholm, mutta kova laukaus karkasi hallin päätyseinään.

Kavennus ei onnistunut edes pilkulta.

Joukkueissa oli toisilleen kovastikin tuttuja pelaajia. Vidjeskogin veljekset olivat vastakkain, kun vanhempi Adam edustaa KPV:tä.

– Pelasimme niin eri paikoilla, ettei yhteentörmäyksiä juuri tullut, yhtä lukuunottamatta, veisteli Axel.

Jaron oikean puolustajan Jusa Ihalaisen peliura alkoi myös Kokkolassa.

Valmentaja Niklas Käcko oli tappiosta huolimatta melko tyytyväinen pelaajiensa esitykseen.

– Jaksettiin tällä kertaa koko 90 minuuttia. Kentällä olimme hyvinkin tasapäisiä. Annettiin sitten pari paikkaa, muita ongelmia ei muuten ollut. Olihan tässä derbymeininkiä ja se sytyttää. Emme mielestäni ole kovin paljoa vieraita jäljessä ja oman pelin kehittäminen ja harjoittelu tästä jatkuu.

Vieraiden käskijän Jani Uotisen mielestä parasta oli nollan pysyminen.

– Olihan pelissä aikaisempaa enemmän fyysisyyttä ja "äksöniä". Puolustuspeliin olen tyytyväinen ja tietenkin erikoistilanteisiin. Toisella puolikkaalla pallollisessa pelissämme ei ollut paljoa järkeä. Jaro prässäsi ylempää ja se tuotti vaikeuksia.

Jarolle on kuluvalla viikolla tulossa keskikenttäpelaaja näytille.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä