Maalipaikkansa hukannut Jaro joutui tyytymään pistejakoon

Jaron Kazuki Takahashi ennätti palloon ennen EIF:n Jacob Bushueta.
Jaron Kazuki Takahashi ennätti palloon ennen EIF:n Jacob Bushueta. Kuva: Jonas Brunnström

Jarno Herranen

Ykkösessä eniten osumia takoneen Pietarsaaren Jaron maali-ilottelu tyrehtyi ainakin hetkeksi. Tammisaaren EIF sen sijaan jatkoi vähämaalisten otteluiden sarjaansa maalittoman tasapelin myötä.

Vaikka Jaro ei palloa tolppien väliin lauantaina saanutkaan, ei Tomi Kärkkäisen johtamalla valmennusryhmällä ole aihetta suurempaan huoleen. Riittävän laadukkaille paikoille Jaro pääsi myös tällä kertaa, mutta viimeistely ontui pahasti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Meillä oli 3–4 paikkaa, joista olisi pitänyt tehdä maali. Teimme vastustajan maalivahdin tänään aika hyväksi, Kärkkäinen summasi.

Kärkkäisen kommentti kertoo pelistä kaiken oleellisen. Toki Jonathan Jäntti esitti pari hienoa torjuntaa, mutta haamupelastukseen Jäntti joutui venymään vain kerran. Parilla muulla kerralla viimeistely-yritykset olivat niin kehnot, että Jäntti ennätti pallon tielle ilman suurempia ongelmia.

Tuo Jäntin haamupelastus nähtiin reilun tunnin pelin jälkeen.

Kareem Moses pisti oikealta laidalta nappikeskityksen rankkarialueelle. Anthony Olusanya pääsi hienosti pallon päälle ja sai puskuunsa hyvin voimaakin, mutta 921-päisen kotiyleisön harmiksi pusku meni suoraan päin Jänttiä.

Ottelun paras maalipaikka Jarolla oli heti toisen jakson alkuminuuteilla. Valtavat kilometrit tälläkin kertaa juossut SethPaintsil murtautui vasemmalta laidalta rankkarialueelle ja tarjoili takaviistoon herkkupalan KinBölingille. Mutta kun ei maistu, niin ei maistu. Bölinginsuupaisu pilkun kohdalta oli täysin ponneton, joten EIF välttyi takaiskulta.

– Täytyy myöntää, että toisella jaksolla olimme välillä pulassa. Jäntti takasi sen, että tasapelin saimme, vieraiden puolustuksessa hyvin pelannutViktor Limnell totesi.

Valmentajat olivat eri mieltä siitä, oliko maaliton tasapeli oikeutettu lopputulos. EIF:nGarcia Gabri näki joukkueensa ansainneen tasapelin. Kärkkäinen puolestaan oli sitä mieltä, että Jaro olisi ansainnut enemmän. Niin olisi, mutta pelkällä hallinnalla ei ole tähänkään saakka täyttä pistepottia saatu. Se maalikin pitää jossain välissä tehdä.

Toinen jakso osoitti, että Jaron paikka on sarjan kärkipäässä.

Tauon jälkeen Jaro-pelaajat jyräsivät kaksinkamppailuvoittoja toisensa perään. Jaro kontrolloi palloa valtaosan ajasta ja hyökkäyspelissä oli erilaisia variaatioita. Mutta kuten todettua, tehot jäivät tällä kertaa piippuun.

– Tehottomuuteen kaaduimme. Meillä tuli ensimmäisellä jaksolla isoja virheitä, jotka avasivat EIF:lle paikkoja. Jotain silti kuvastaa se, ettei meidän maalivahti joutunut kunnolla torjumaan koko pelissä, Kärkkäinen näki.

Kertaalleen Emil Öhberg joutui torjuntatöihin. EIF sai lisäajalla vastahyökkäyksen, joka päättyi oikealta laidalta lähteneeseen keskitykseen. Atte Sihvonen oli unohtunut pilkun tuntumaan täysin vapaaksi, mutta hätäinen suupaisu kohti maalia oli helppo pala Öhbergille.

EIF on pelannut kuusi peliä maalierolla 3–2. Lauantain perusteella ei tarvitse ihmetellä, miksi joukkue on tehnyt vain kolme maalia.

– Emme ole yhtään peliä hävinneet, mutta ei tämäkään tahti riitä. Jos pelaamme kaikki pelit tasan, kasassa on noin 30 pistettä ja sillä ei varmaankaan sarjapaikkaa uusita. Hyökkäyspeliä pitää saada paremmaksi, jos meinaamme jonkun pelin voittaa, Limnell sanoi.