Urheilu

Jaro esitti kauden parastaan ja upotti naapurinsa erikoistilannemaaleilla

Viime kaudella Jaron paidassa pelannut Christopher Mandiangu (kesk.) siirtyy KPV:n liigamiehistöön.
Viime kaudella Jaron paidassa pelannut Christopher Mandiangu (kesk.) siirtyy KPV:n liigamiehistöön. Kuva: Clas-Olav Slotte

Seppo Luokkala

Kun toinen esittää kauden parastaan ja toinen kauden huonointaan, ei pelistä voi tulla kovin mielenkiintoista. Näin kävi lauantaina jalkapallon Ykkösessä, kun Pietarsaaren Jaro otti pitkästä aikaa täydellisen niskalenkin naapuristaan Kokkolan Pallo-Veikoista. Peli päättyi 3–0.

KPV:llä oli alla kaksi kohtalaisen hyvää peliä. Varsinkin ottelu Kotkassa sai KPV:n näyttämään jopa mahdolliselta liiganousijalta. Lauantaina kaikki oli toisin. Jaro oli unohtanut ongelmansa ja laittoi Vihreät köysiin heti pelin alusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ottelun kaikissa maaleissa vankasti osallisena ollut saksalainenChristopher Mandiangu tiesi kertoa, mitä kentällä oikein tapahtui.

– Me teimme kentällä työt ja noudatimme pelisuunnitelmaa koko ottelun ajan. Nyt näytimme, että pystymme voittamaan sarjassa meitä ylempänäkin olevia joukkueita, myhäili kaksi maalia viimeistellyt ja yhden syöttänyt Mandiangu.

Mandiangu rikkoi maalittomuuden päästyään laukomaan pilkulta 34. minuutilla. Pilli soi, kun brassikärki Felix De Bona näki tilaisuuden koittaneen ja juoksi palloon pyrkineen KPV-vahti Teppo Marttisen tielle. Molemmat nurin ja erotuomari Antti Munukka hönkäisi.

Jaro ei ollut juuri erikoistilanteista maalaillut, mutta se onnistui monipuolisesti. Ennen tunnin täyttymistä oli tilanne 2–0. De Bona jatkoi etualueelta päällään Mandiangun vaparin takanurkkaan. Ihan hieno maali.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pari minuuttia tästä ja KPV:n miehet katsoivat, miten Mandiangun kulmuri pomppi suoraan takatolpan viereen.

– Rattaat eivät vain lähteneet pyörimään. Tässä pelissä ei yksikään tolppa olisi pomppinut meiltä sisään. Mutta ei tee mieli selitellä. Olimme kollektiivisesti huonoja, myönsi KPV:n valmentajaJarmo Korhonen.

Jaro voitti läpi ottelun kaksinkamppailut ja liikkui terhakammin kuin KPV. Sen pelaajat tuntuivat olevan paremmin sinuja pelipallon ja -alustan kanssa. Palloveikoilla oli sen sijaan suuria ongelmia edes taltuttaa pelivälinettä pelattavaksi.

Kotijoukkuekaan ei mässäillyt maalipaikoilla. Pienestä oli tietysti kiinni, että pelin luonne olisi voinut muuttua. Ottelun 12. minuutilla pääsi KPV:n Sebastian Mannström laukomaan vapaasti kuudesta metristä, mutta pallo napsahti Jaro-vahti Emil Öhbergin jalkaterään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toisen jakson alussa näytti tasoitus ilmeiseltä. Nytkin oli Öhberg mies paikallaan ja pysäytti Pavel Marin syöksypuskun.

KPV:n pelinrakentelu oli etupäässä pallottelua maalivahdin ja toppareiden kesken. Kun pallo saatiin hallitusti keskialueelle, tyssäsi touhu yleensä järkyttävään harhasyöttöön.

– Ei jäänyt lapsille kerrottavaa. Syöttöpeli oli huolimatonta ja päästimme käsittämättömiä erikoistilannemaaleja, äimisteli kokenut KPV-toppariVille Koskimaa.

Jaroa nykyisin valmentavaNiklas Käcko oli muiden pietarsaarelaisten tavoin äärimmäisen tyytyväinen. Vielä maanantaina oli joukkueen esitys valju, mutta nyt pelirohkeus ja taistelutahto olivat huipussaan.

– Otettiin pois KPV:n vahvuuksia ja oma suunnitelma kesti täydet 90 minuuttia. Tärkeää oli pystyimme pitämään kokoonpanon liki ennallaan, Käcko tuumi.

Mandiangun ja De Bonan ohella Jarosta erottuivat keskikentän Kazuki Takahashi ja Anthony Dafaa, jotka kesyttivät KPV.n pallollisen osaamisen keskikaistalla.

Kauden viimeinen paikallispeli houkutteli Keskuskentälle 1674 katsojaa, mikä on Jaron kauden yleisöennätys.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä