Paikallisuutiset

Ikäihmisille tarjolla kyytiä sähköpyöräriksalla Pietarsaaressa

Pietarsaari

Mummoille ja vaareille niin palveluasumisen kuin kotihoidonkin parissa tarjoutuu mahdollisuus päästä kiertoajelulle sähköpyöräriksalla Pietarsaaressa.

Riksa-ajeluja käynnisteltiin maanantaina Snellmanin lahjoitettua tarkoitusta varten kaksi sähköpyöräriksaa. Yhtiö maksaa 70-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi menopelien lisäksi palkat kahdelle polkijalle, jotka kyyditsevät ikäihmisiä kesätyönään pitkin poikin kaupunkia aina elokuun puoliväliin saakka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Taustalla on tehtaaseen yhteyttä ottaneen eläkeläisen toive ja ehdotus riksakyytien tarjoamisesta ikäihmisille.

"Monet eivät vielä ole päässeet

Ilmaisia riksakyytejä kuin konsanaan vanhanajan rekiajelun hengessä on saatavilla kotihoidon lisäksi asukkaille kuudessa asumispalvelun yksikössä vuorotellen; Heinätorikeskuksen, Rauhalan, Koivurinteen Ahlbäck Hemmet ja Mariahemmet -kotien sekä Viivi ja Wilhelmin asukkaille.

Riksat kulkevat kello 10-16 maanantaista perjantaihin.

Toiminta on lähtökuopissaan ja aikatauluja hiotaan vielä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

näkemään vaikkapa uutta alikulkua".

– Yksittäisten reittien pituuksia voidaan tarvittaessa suunnitella yhteistyössä hoitohenkilökunnan kanssa kun he osaavat arvioida kuinka pitkän matkan asukas jaksaa istua. Polkijalla on myös aina puhelinyhteys henkilökuntaan, kertoo Heinätorikeskuksen toiminnanjohtajaInger Gripenberg.

– On hienoa, että ikäihmisillä on mahdollisuus lähteä kiertelemään tuttuja ja vähemmän tuttuja paikkoja turvallisesti maksuttomalla riksakyydillä kauniina kesäpäivänä. Se tuo pientä luksusta arkeen.

– Monet eivät vielä ole päässeet näkemään vaikkapa uutta alikulkua Siikaluodossa tai käyneet pitkiin aikoihin kaupungin torilla. Niistä tulee hautausmaan lisäksi suosittu piipahtamispaikka, hän veikkaa.

Ensimmäisinä asiakkaina Elias Lindhin ja Jacob Björklundin kyytiin istahtivat kokeilumielessä Heinätorikeskuksen asukkaatMax Wester jaPer Sundsten.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ennen poljinavusteisen sähkömoottorin käyntiin napsauttamista oli varmistettu niin turvavyöt kuin astumista helpottavan ja jalkoja suojaavan alumiinisen astintason lukitus.

Korttelikierroksen päätteeksi kyyditettävät tuumasivat, että olipas oikein mukavaa, pehmeää ja tukevan oloista menoa. Polkijat puolestaan totesivat menopelinsä ketteräksi liikenteessä ja edessä olevan kesäduunin kivalta tuntuvaksi työksi, jossa viihtyy.

Kesäkauden jälkeen yksi riksa jää Heinätorikeskukseen, toinen Koivurinteelle. Ehkäpä vapaaehtoiset polkijat jatkavat siitä arvokasta vanhustyötä.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä