Paikallisuutiset

HalpaHalli otti käyttöön hiilineutraalit kauppakassit – Ostoskassit on valmistettu lähes kokonaan kierrätysmuovista

HalpaHalli kehittää toimintaansa pitkäjänteisesti ympäristöä säästäväksi, kertoo varatoimitusjohtaja Isohella.

– Kiertokassit ovat jälleen yksi uusi tapa vähentää ympäristövaikutusta, kertoo Kokkolan Halpa-Halli Oy:n varatoimitusjohtaja Ari Isohella tiedotteessa.
– Kiertokassit ovat jälleen yksi uusi tapa vähentää ympäristövaikutusta, kertoo Kokkolan Halpa-Halli Oy:n varatoimitusjohtaja Ari Isohella tiedotteessa. Kuva: HalpaHalli

HalpaHallin asiakkaat voivat nyt pakata ostoksensa ympäristöystävällisiin kiertokasseihin, kerrotaan HalpaHallista. Kauppaketjun myymälöissä lokakuussa käyttöön otetut hiilineutraalit perusostoskassit on valmistettu 90-prosenttisesti kotitalouksilta ja teollisuudelta kerätystä kierrätysmuovista.

– HalpaHalli sitoutui jo aikaisemmin ympäristöministeriön ja Kaupanliiton solmimaan Green deal-sopimukseen, jonka tarkoituksena on vähentää muovikassien kulutusta. Kiertokassit ovat jälleen yksi uusi tapa vähentää ympäristövaikutusta, kertoo Kokkolan Halpa-Halli Oy:n varatoimitusjohtajaAri Isohella tiedotteessa.

Kodeissa kassalta kotiin kulkeutunutta kiertokassia voidaan käyttää uudelleen monin eri tavoin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Muovikasseja ei kannata polttaa energiaksi, koska niiden kierrättäminen on aina kannattavampaa. Lopuksi kassin voi hyödyntää roskapussina, mikä vähentää erillisten roskapussien tarvetta. Rinki Oy:n ekopisteisiin palautetut kiertokassit käytetään uusien kiertokassien raaka-aineena.

HalpaHalli kehittää toimintaansa pitkäjänteisesti ympäristöä säästäväksi. Yksi tärkeä osa HalpaHallin ympäristövastuuta ovat ketjun uudet myymälät, joissa korostuu energiatehokkuus.

– Yhtiö on muun muassa luopunut tuonnissaan kumipyöräliikenteestä siirtymällä konttikuljetuksiin, jotka saapuvat laivoilla suoraan logistiikkakeskuksen läheisyyteen Kokkolan satamaan. Omaa kuljetuskalustoa hankittaessa yhtenä tärkeänä kriteerinä on ajoneuvojen päästöarvojen minimointi, minkä lisäksi kuljettajat koulutetaan taloudelliseen ajotapaan. Ovelliset kylmäkalusteet toimivat hiilidioksidilla, ja myymälöiden valaistuksessa käytetään led-lamppuja. Lämmön talteenottojärjestelmän ja maahan porattujen kaivojärjestelmien ansiosta jäähdyttämisessä ja lämmittämisessä hyödynnetään kylmäkalusteista syntyvää hukkalämpöä, Isohella luettelee esimerkkejä.

Mahdollisuudet hyödyntää aurinkoenergiaa selvitetään jokaisen myymäläinvestoinnin kohdalla. Tällä hetkellä HalpaHallilla on 10 aurinkovoimalaa, joiden vuosituotanto on yhteensä noin 1 600 megawattituntia. Yhtiön seuraava aurinkovoimala valmistuu keväällä 2020 avattavan Vaasan uuden HalpaHallin yhteyteen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kokkolan Halpa-Halli Oy on yksityinen perheyhtiö Pohjanmaalta. Yhtiö on toiminut alueellaan vuodesta 1969 alkaen. Ketjulla on kaikkiaan 36 myymälää koko maassa. Kokkolan Halpa-Halli Oy työllistää noin 1500 henkilöä, joista lähes 300 työskentelee ketjun pääpaikalla Kokkolassa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä