Paikallisuutiset

Fresh laajentaa tuntuvasti Edsevössä – uusia tuotanto- ja varastotiloja jopa 7000 neliömetriä, töihin aiotaan ryhtyä ensi vuonna

Freshin Kolpintien varrella sijaitseviin toimitiloihin on luvassa mojovasti lisäneliöitä.
Freshin Kolpintien varrella sijaitseviin toimitiloihin on luvassa mojovasti lisäneliöitä. Kuva: Kristian Sundqvist

Elintarvikeyritys Fresh Servant aikoo rakentaa lisää tuotanto- ja varastotilaa päätoimipaikalleen Edsevöhön. Pedersören ympäristö- ja rakennuslautakunta hyväksyi tiistaina poikkeuslupahakemuksen koskien kaksikerroksista kiinteistöä ja varastoa, joihin tulisi tilaa noin 7000 neliömetriä.

– Töihin on aikomus ryhtyä ensi vuoden aikana ja mittakaava on tuota luokkaa, kertoo Freshin toimitusjohtajaSami Haapasalmi.

Poikkeuslupamenettely tarvittiin, koska kaavaillun uudisrakennuksen korkeus ylittää kaavassa sallitun 12 metrin rajan. Korkeimmillaan ylitys on kuusi metriä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Fresh on voimakas kasvuyritys, jonka työllistävä vaikutus tuntuu Pietarsaaren seudulla. Trendin voi tuoreimman laajennusuutisen valossa olettaa jatkuvan.

"Markkina on muuttunut ja me olemme muuttaneet markkinaa." Sami Haapasalmi Fresh Servantin toimitusjohtaja

– Viimeisen viiden vuoden aikana olemme palkanneet vuosittain noin 50 uutta ihmistä ja kesätyöläiset tietysti lisäksi, laskee Haapasalmi.

– Ollaan kasvuhakuinen firma ja trendit ovat meidän puolellamme, hän jatkaa.

Valmissalaatteihin ja valmiiksi pakattuihin vihanneksiin erikoistuva Fresh Servant toimii Pedersören Edsevön lisäksi myös Seinäjoella ja Lapualla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toimitusjohtaja tietää kertoa, että yhtiön liikevaihto kasvaa tänäkin vuonna, vaikkakaan ei aivan tavoitteiden mukaan. Vuonna 2019 liikevaihto oli 66,9 miljoonaa euroa.

– Tänäkin vuonna iso osa kasvusta tulee uusista tuotteista. Markkinaosuudet ovat hyviä, Haapasalmi iloitsee.

Viimeksi kuluneen kymmenen vuoden aikana Fresh on kasvanut verraten pienestä toimijasta alansa voimatekijäksi. Samaan aikaan myös ala on kokenut muutoksia.

– Markkina on muuttunut ja me olemme muuttaneet markkinaa, Sami Haapasalmi tiivistää.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä