Paikallisuutiset

Fredrik Furu vaihtoi kielen suomeen: pietarsaarelaisartisti levytti ensimmäisen suomenkielisen kappaleensa

Ruotsin kielellä aiemmin operoinutFredrik Furu kääntää uuden jännittävän lehden urallaan. Äskettäin julkaistu Se parempi puoli -single on ensimmäinen Furun suomenkielinen biisi, ja jatkoa on tulossa vielä koko EP:n mitalta keväällä 2023.

Pietarsaaresta kotoisin oleva Fredrik Furu muutti Suomeen takaisin muutama vuosi sitten.

– Vastaan tuli vahva tunne siitä, että olin löytänyt kotiin. Asuin ensimmäistä kertaa Helsingissä, ja tunsin jotenkin uuden yhteyden myös suomenkieliseen Suomeen. Siinä syntyi ajatus julkaista musiikkia myös suomeksi, Furu kertoo tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän otti yhteyttä sanoittaja Mikko Karjalaiseen, joka on kirjoittanut aiemmin sanoituksia lukuisille artisteille, kuten Yö, Laura Voutilainen, Cheek ja Suvi Teräsniska, ja pyysi häntä luomaan suomenkielisiä versioita uusista biiseistään.

– Mikko on vaatimaton ja nöyrä siitä mitä hän osaa, mutta minusta hän on erittäin taitava runoilija. Toivomukseni oli, että saisimme ruotsinkielisen lyriikan tunnelman siirtymään suomenkielisiin teksteihin. Tämä ei välttämättä ole mikään helppo asia, mutta Mikko sai sen onnistumaan ja sen lisäksi hän lisäsi vielä oman taikansa kokonaisuuteen, Furu toteaa.

Se parempi puoli kertoo siitä, miten välillä vasta jälkeenpäin pystyy ymmärtämään sekä arvostamaan turvallisuuden tunnetta ja arkipäivän pieniä ihmeitä.

– Aikaisemmissa parisuhteissa en ole ehkä osannut arvostaa sitä mikä silloin löytyi edessäni. Tällä hetkellä olen henkilökohtaisesti hyvässä paikassa elämässäni, ja kappaleeni kertovat yhä useammin onnellisen rakkauden löytämisestä, mutta samana aikana elämme palavassa maailmassa, jossa sota ja pandemia on vaikuttanut meidän kaikkien mielentilaamme. Kun emme ymmärrä emmekä voi vaikuttaa maailman tilanteisiin, niin turvallisuuden tunne arjessa on yhä tärkeämpi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– On mielenkiintoista ja jännittävää laulaa toisella kielellä. Huomasin, että ilmaisen itseäni täysin eri tavalla suomeksi. Lauseet saavat jotenkin enemmän painoa. Suomen kielihän on kulkenut mukanani lähes koko ikäni, joten kielen vaihtaminen tuntui aika luontevalta.

Artistina Fredrik Furu ei kuitenkaan aio luopua ruotsin kielestä.

– Uusi Ögonblick-albumi julkaistaan ensi vuoden puolella, ja joulukuussa on tulossa toinen single sekä ruotsiksi että suomeksi. Minusta on hienoa ja arvokasta, että pystyn julkaisemaan ja esittämään musiikkia molemmilla kielillä. Artistina ja ihmisenä on erittäin tärkeätä tulla ymmärretyksi, ja livenä tämä tekee keikoistakin ainutlaatuisia.

Fredrik Furun uusi studioalbumi Ögonblick julkaistaan maaliskuussa 2023 ja suomenkielinen EP julkaistaan toukokuussa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä