Paikallisuutiset

Finnairin reittilennot palasivat Kruunupyyhyn – katso video ensimmäisestä lennosta koronatauon jälkeen

Kaksi kolmiolentoa viikossa pitää kentän avoinna läpi talven myös yksityiskoneita ja taksilentoja varten.

Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalle saapui tiistaina 3. marraskuuta ensimmäinen Finnairin reittilento kuukausiin.

– Yli puolen vuoden tauon jälkeen tuntuu tottakai todella hyvältä, sanoo Kruunupyyn lentohalliyhtiön toimitusjohtajaStig-Göran Forsman.

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Finnair lentää Kruunupyyhyn kahdesti viikossa. Ensimmäinen lennoista toteutuu tiistaisin aamupäivän aikana. Kello 8.40 Helsingistä lähtevä reittilento saapuu Kokkola-Pietarsaaren lentokentälle aikataulun mukaan noin kello 11.25, koukattuaan ensin Kemin kautta.

Torstain iltalento Helsinkiin lähtee puolestaan Kruunupyystä kello 19.20 ja lentää Kemin kautta Helsinki-Vantaalle, jonne kone laskeutuu aikataulun mukaan noin kello 23.45.

Matkustajia ensimmäisellä kolmiolennolla Helsinki-Kemi-Kokkola ei vielä ruuhkaksi asti ollut.

Ensimmäinen lento Helsingistä Kemin kautta Kokkolaan saapui noin vartin etuajassa - ja lähti samoin noin vartin etuajassa. Kruunupyystä koneeseen astui yksi matkustaja.
Ensimmäinen lento Helsingistä Kemin kautta Kokkolaan saapui noin vartin etuajassa - ja lähti samoin noin vartin etuajassa. Kruunupyystä koneeseen astui yksi matkustaja. Kuva: Clas-Olav Slotte

Forsman arvioi, että matkustajamäärä Kruunupyyssä on tippunut noin kymmenesosaan tavanomaisesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Koronapandemiatilanne huomioiden pääasia on kuitenkin nyt se, että saimme kentän jälleen auki ja säännölliset lentovuorot käyntiin.

Kaksi kolmiolentoa viikossa pitää nimittäin Kokkola-Pietarsaaren lentoaseman ja kiitoradat hoidettuina läpi talven myös yksityiskoneita ja taksilentoja silmällä pitäen.

Forsman kertoo, että tavoitteena on palauttaa Kruunupyyn lentoliikenne samalle tasolle kuin mitä se oli noin vuosi sitten, jolloin Kokkola-Pietarsaaren lentokentän kautta kulki kolme reittilentoa päivässä.

– Esimerkiksi viime vuonna meiltä tehtiin kaikkiaan noin 60 000 matkaa. Se tarkoittaa säännöllisesti kolmea tai neljää päivittäistä vuoroa 30–50-paikkaisella koneella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Finnair on ilmoittanut, ettei yhtiö jatka kaupallista lentoliikennettä viidelle maakuntakentälle maaliskuun jälkeen. Näiden joukossa on myös Kokkola-Pietarsaaren lentoasema.

Yhtiö on karsinut sekä lentokohteita että kaikkien kohteiden viikkovuoroja koronapandemian takia rajusti heikentyneen kannattavuuden takia.

Finnairin liikevaihto ja matkustusmäärät putosivat lähes 90 prosenttia heinä-syyskuussa viime vuoteen verrattuna.

Aiheesta aikaisemmin:Kruunupyyn lentohalliyhtiön toimitusjohtaja Stig-Göran Forsman uskoo, että lentoliikenteen aikatauluihin tulee parannuksia: "Toivottavasti meillä on myönteistä kerrottavaa parin viikon sisällä"

Finnair vahvisti ikävän uutisen: Kokkolaan, Kemiin, Kajaaniin, Joensuuhun ja Jyväskylään ei lennetä kesän aikana – "Tämä on elinkeinoelämällemme todella kova paikka"

Viimeinen lento Kokkola-Pietarsaaresta lähti jo keskiviikkona – Lentoliikenteen peruutukset näkyvät Kruunupyyssä välittömästi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä