Paikallisuutiset

Finnair peruu kaikki Kruunupyyn-lennot koronavirustilanteen vuoksi huhtikuun ajaksi – "Ihan järkyttävä uutinen", Kruunupyyn lentohalliyhtiön toimitusjohtaja Stig-Göran Forsman toteaa

Finnair peruu lentoja Kokkola-Pietarsaaren kentälle.
Finnair peruu lentoja Kokkola-Pietarsaaren kentälle. Kuva: Clas-Olav Slotte

Lentoyhtiö Finnair kertoo keskeyttävänsä kaikki Kokkola-Pietarsaaren lentokentän lennot huhtikuun ajaksi. Finnair sanoo sopeuttavansa lentoliikennettä koronavirustilanteen takia ja peruvansa useita Euroopan- ja kotimaan-lentoja huhtikuussa.

Finnair tiedottaa, että kyseessä ovat lennot AY399/400, AY630 ja AY631/632 Helsinki-Kokkola-Helsinki, mutta käytännössä tämä tarkoittaa kaikkien kolmen saapuvan ja kolmen lähtevän lentovuoron peruuntumista.

– Ihan järkyttävä uutinen. Koronaviruksen osalta oli odotettavissa, että jotain tulee tapahtumaan. Mutta tämä tuli aamulla kymmeneltä täytenä yllätyksenä, että kaikki lennot perutaan, Kruunupyyn lentohalliyhtiön toimitusjohtajaStig-Göran Forsman puuskahtaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Suorat lennot, saapuva yölento (kello 00.50 Helsingistä) ja aamulento (kello 5.30 Kruunupyystä Helsinkiin) olisi ehdottomasti pitänyt säilyttää, Forsman jatkaa.

Kokkola-Pietarsaaren kentän lisäksi Finnair perui myös kaikki Jyväskylän, Kajaanin ja Kemin lennot huhtikuun ajaksi.

Forsmanin mukaan Kokkola-Pietarsaaren kentän osalta on nyt mietitty kuumeisesti, mitä tilanteelle voitaisiin tehdä. Pohdinnassa on uuden korvaavan operaattorin etsiminen peruttujen lentojen tilalle.

Vaikka lentojen keskeytyksestä on ilmoitettu vain huhtikuuksi, Forsman sanoo, että on epävarmaa kuinka kauan tilanne kestää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koronavirustilanteen vaikutusten vuoksi Finnair on jo perunut noin 1 400 lentoa tältä vuodelta. Lentoyhtiö jatkaa nyt lentojensa sopeuttamista koronavirustilanteen aiheuttamaan lentomatkustuksen kysynnän laskuun.

Finnair vähentää kapasiteettia kotimaan ja Euroopan liikenteessä yli 20 prosentilla huhtikuussa perumalla yhteensä noin 2 400 lentoa ja vaihtamalla osalla reiteistä konetyypin pienemmäksi. Muutokset pohjautuvat huhtikuun kysyntänäkymään.

Finnair kertoo tiedotteessaan seuraavansa tilannetta tarkasti ja päivittävänsä lentotietojaverkkosivuilleen.

//uutista korjattu klo 13.36 kaikki Kruunupyyn lennot on peruttu, ei kolme//

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

//uutista täydennetty klo 14.01 Stig-Göran Forsmanin haastattelulla ja lisätiedoilla lentojen peruutusmääristä//

Lue myös:

Lentojen peruuntuminen ja koronavirus vaikuttavat voimakkaasti Keski-Pohjanmaan elinkeinoelämään: "Kova isku", sanoo venealalla toimiva Kjell Björklund

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä