Paikallisuutiset

Finavia tiukensi maskiohjettaan lentoasemilla

Jos turvavälin noudattaminen ei ole mahdollista, maskin käyttö on tarpeen. Maskeja käytetään myös vieraillessa hoivayksiköissä ja vuodeosastoilla.
Jos turvavälin noudattaminen ei ole mahdollista, maskin käyttö on tarpeen. Maskeja käytetään myös vieraillessa hoivayksiköissä ja vuodeosastoilla. Kuva: Clas-Olav Slotte

Lentoasemayhtiö Finavia edellyttää tiistaista 13. lokakuuta 2020 alkaen, että kaikki matkustajat ja muut lentoasemilla asioivat käyttävät kasvomaskia koko ajan kentällä liikkuessaan.

Finavia julkaisi maskin käyttöä koskevan suosituksen viisi kuukautta sitten, 12. toukokuuta 2020. Aikaisempaa tiukemmalla koronaohjeella yhtiö haluaa suojata matkustajia ja lentoaseman henkilökuntaa.

Finavian toimitusjohtajaKimmo Mäki on huolissaan siitä, että koronapandemian tuomat tiukat matkustusrajoitukset ovat käytännössä tyrehdyttäneet lentoliikenteen ja samalla Suomen elinkeinoelämälle tärkeät ulkomaan yhteydet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Suomi on saari. Maamme tarvitsee hyviä lentoyhteyksiä voidakseen edistää kauppasuhteita ja vientiä. Hyvinvointimme ja kilpailukykymme on täysin riippuvainen ulkomaankaupasta, eikä kotimainen matkailukysyntä paikkaa kansainvälisen turismin tuomaa elinkeinotuloa. Ilman lentoyhteyksiä olemme pulassa, Mäki lausuu yhtiön tiedotteessa.

Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalla koronan aiheuttama lentomotti päättyy marraskuussa.Luvassa on kaksi lentoa viikossa Kruunupyyhyn marraskuun alusta alkaen, tiistaisin ja torstaisin.

Finnairin kotimaan lennoista Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemin jaKokkola-Pietarsaaren lennot päättyvät maaliskuussa 2021.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä