Paikallisuutiset

Fanta Seasta tuli Old Harbor - leirintäalue tarjoaa aktiviteetteja muillekin kuin turisteille

Fanta Sea on nyt Old Harbor. Anders Sandlinin yritys piti kilpailun Vanhaan satamaan sijoittuvan leirintä- ja monitoimialueen uudesta markkinointinimestä. Old Harbor Park & Camping vei voiton.

– Sitä voidaan hakea sekä harbor- että harbour-nimellä, olemme rekisteröineet molemmat, Sandlin kertoo tulevan kesäsesongin kynnyksellä.

Alueen tarpeisiin on valmistumassa myös sovellus, jonka kautta esimerkiksi matkailijat voivat varata yöpymisensä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Anders Sandlin viimeistelee vastaanottorakennuksen remppaa. - En halua hosua, vaan suunnitella ja rakentaa paikkaa asiakkaiden tarpeiden mukaan. Kuva: Pentti Höri

Alueella on huhkittu talven aikana. Isoin urakka on ollut vanhan huoltorakennuksen perusteellinen remontti.

– Kun haimme toimepidelupaa padel-kenttiin, ympäristöterveydenhuolto määräsi kunnostamaan myös suihkutilat ja pukuhuoneet. Sieltä paljastui sitten vähän enemmänkin [kosteusvaurioita]. Sisältä on purettu melkein kaikki, mutta tilat ovat valmiina kun kausi alkaa, Sandlin kertoo.

Kolme padel-kenttää on jo pystyssä. Ne odottavat enää ilmojen lämpenemistä, jotta tekonurmimatot voidaan asentaa. Samoille vaiheille, uimarannan puoleiseen päätyyn on tulossa myös tenniskenttä.

Tarkoituksena on, että kunnostettava huoltorakennus palvelee pallopelien pelaajia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vanha huoltorakennus on nyt purettu ulkoseiniä myöten, ja pian päästään laittamaan uutta pintaa. - Suihkut ja pukuhuoneet palvelevat padelin ja tenniksen pelaajia. Kuva: Pentti Höri

Uusi, matkailijoiden käyttöön tarkoitettu huoltotila vessoineen, suihkuineen, keittiöineen ja pesutupineen tulee lähemmäs camping-alueen pääporttia. Se tulee alueelle valmiina ja pyörien päällä.

Sandlinin jo ennestään omistama Rullebo-mökki sijoitetaan myös leirintäalueelle ja se on vuokrattavissa majoittujille.

Otan mielelläni vastaan palautetta ja yhteistyömahdollisuuksia. Jos jollakulla on hyvä idea, en sulje pois mitään, vaan katsotaan mitä sen eteen voi tehdä.

Sähköllä varustettuja matkailuauto- tai -vaunupaikkoja alueella on nyt 31 kappaletta.

Asemakaavassa on varattu myös paikka mökkikylälle, mutta Sandlinin mukaan niistä päättäminen tulee ajankohtaiseksi myöhemmin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Minulla on 10 vuoden vuokrasopimus alueesta, se ulottuu vuoteen 2031. En halua hosua, vaan suunnitella ja rakentaa paikkaa asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Old Harboriin on noussut kolme padel-kenttää, joista puuttuu enää tekonurmimatot. Kuva: Pentti Höri

Ennalta-arvaamaton remonttikohde tuli vastaan kahvilarakennuksessa, kun sen wc-tiloissa sattui putkivuoto joulun aikoihin. Vauriot jäivät Anders Sandlinin mukaan onneksi vähäisiksi, ja korjaukset valmistuvat vielä kesäksi.

Kahvilaan tulee vastaanotto ja pieni kauppa. Old Harbor Park & Campingissa tulee kesäkaudella työskentelemään 4-5 henkilöä.

– Toukokuun ja syyskuun aikana henkilökuntaa on paikalla viikonloppuisin, kesä-elokuussa kaikkina viikon päivinä.

Padel-kentät ja välinemyynti ovat eri yrityksen alla. Anders Sandlin suosii yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.

– Otan mielelläni vastaan palautetta ja yhteistyömahdollisuuksia. Jos jollakulla on hyvä idea, en sulje pois mitään, vaan katsotaan mitä sen eteen voi tehdä.

Puistoalueella on tilaa myös muille aktiviteeteille, kuten beach volleylle ja pallopeleille. Sandlin toivottaa ihmiset tervetulleiksi vaikka vain piknikille ja ottamaan aurinkoa Old Harboriin.

– Näitä juttuja voi harrastaa ilmaiseksi. Haluan tehdä tästä avoimen puiston kaupunkilaisille.

– Tämä on vain yksi alueen monesta hienosta kohteesta kuten Pavis, Snellman-puisto, Macken, Jacobstads Wapen, Vega ja pururata.

Sandlin huomauttaa, että puiston uimarannan puoleinen pääty ei toimi enää parkkipaikkana, vaan päiväkävijät voivat pysäköidä Paviksen suuntaan olevalle alueelle.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä