Paikallisuutiset

Fanta Sean leirintäalueelle riittää imua. Ensimmäiset matkailuvaunut odottelevat jo uutta kesää Ristikarinlahden rannalla: "En voi olla piilottamatta iloisuuttani, että saatiin tämä paikka"

Pietarsaari

Fanta Sean leirintäalueen vaunupaikoille riittää imua, vaikka portit avataan vasta ensi kesäksi. Ensimmäiset kolme matkailuvaunuakin ovat jo ilmestyneet paikalle lumipeitteiseen maisemaan.

– Soittoja tulee jatkuvasti ja innostus on niin suurta, ettei oikein itsekään ehdi enää mukaan, naurahtaaTom Enlund Fanta Sean ja Joutsenen leirintäalueita pyörittävästä Pietarsaaren diabetesyhdistyksestä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Varauksia on tällä hetkellä neljä, joista kolmesta on tehtynä vuosisopimus. Vaunupaikkoja löytyy kaikkiaan 31, joista noin puolet on tarkoitus jättää lyhytaikaiseen majoitukseen. Lyhytaikaispaikat sijoitetaan heti Alholmintien sinisestä pääportista tultaessa vasemmalle puolelle.

Kunnostustyöt on alueella polkaistu käyntiin neljän työntekijän voimin.

– Yksi miehistä on palkattu kaupungin toimesta, loput kolme on auttamassa yhdistyksestä.

– Ainakin pääportti kunnostetaan ja jonkinlainen huoltorakennus vessoineen ja pesupaikkoineen pitää saada.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Muita tehtäviä ajatellen pitäisi kotisivut laittaa pikaisesti, Enlund toteaa.

Ari jaLeila Suo Pietarsaaresta parkkeerasivat alkuviikosta LandHausinsa ensimmäisinä Ristikarinlahden rannalle odottelemaan uutta kesää.

Kuin yhteisestä suusta kumpikin iloitsee olevansa täpinöissään ja innoissaan uudesta vaunuilupaikasta.

– Nyt puhaltavat uudet tuulet. En voi olla piilottamatta iloisuuttani, että saatiin tämä paikka, Ari Suo riemuitsee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kaikki vaikuttaa niin positiiviselta ja hyvältä. Olisi yllätys, jos tulisi jotain negatiivista vastaan, hän kokee.

Muuttomatka ei ollut hirveän pitkä, sillä vaunu siirrettiin alkuviikosta Pietarsaaren Fanta Seahin Strandcampingin leirintäalueelta Luodon Storströmmenistä.

Strandiksella viihdyttiin yksitoista kesää.

– Oltaisiin tykätty olla Strandiksella jatkossakin, mutta emme halunneet jäädä epävarmuuteen siitä järjestyykö meille enää jatkossa vaunupaikkaa, Ari Suo taustoittaa.

– Toisaalta vaihtelu virkistää. Nyt voin halutessani pyöräillä töihin kesällä, Leila Suo puntaroi.

– Ja minä voin eläkeläisenä jäädä sillä aikaa ottamaan vaikka aurinkoa, jos ei huvita lähteä kävelylenkille tai uimaan, tuumii toinen pilke silmässä.

Tulevaa kesää aiotaan käynnistellä heti kun säät sallivat. Kevään korvalla pystytetään ensitöiksi stand by-teltta matkailuvaunun eteen.

– Tulemme olemaan täällä paljon.

– Kivenheiton päässä on hyvä uimaranta ja ruokapaikka. Kahvila avaa ovensa ja aluetta fiksataan kaikin puolin. On erilaiset maisemat tehdä kävelylenkkejä. Rantaan, tuohon vaunun ikkunan alle, olisi mahdollista tuoda jopa vene. Tosin emme itse ole veneilijöitä.

Tarkenemisen osalta ei suuressa karavaanissa tulisi hätä sydäntalvenakaan.

– On kaasulämmitys, sähköpatruuna ja ilmalämpöpumppu, mutta vaunussa istuminen pakkasilla ja kylmällä tuulella ei oikein houkuttele, Suot naurahtavat.

Pitää olla aurinkoa, lämpöä ja kesän lempeää tunnelmaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä