Paikallisuutiset

Etelänummi vai Oxhamn: Pietarsaaren kouluratkaisu selvillä kahden viikon kuluttua?

Pietarsaaren tulevasta kouluverkosta pyritään saamaan ratkaisu aikaan kahden viikon sisällä.

Kaupunginhallitus keskusteli asiasta maanantai-iltana esityslistan ulkopuolella. Varsinainen päätösesitys tulee kaupunginhallituksen pöydälle ensi maanantaina, ja kaupunginvaltuuston on määrä tehdä lopullinen päätös 12. kesäkuuta pidettävässä kokouksessaan.

– Annamme nyt vähän työrauhaa myös [poliittisille] ryhmille. En haluaisi avata eilisiä keskusteluja sen enempää, mutta asia menee eteenpäin, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Owe Sjölund (rkp) kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mikäli päädytään Etelänummen koulun laajentamiseen yhtenäiskouluksi, Puutarhakatu suljetaan läpiajolta ja Messukenttä muuttuu koulun pihapiiriksi. Kuva: Pentti Höri

Hänen mukaansa vaihtoehtoja suomenkielisen alakoulun rakentamiselle on kaksi. Joko se rakennetaan Oxhamnin koulun käytöstä poistuneelle tontille tai Etelänummen yläkoulun yhteyteen, jolloin koulut muodostaisivat suomenkielisen yhtenäiskoulun.

Owe Sjölundin mukaan Etelänummi-vaihtoehdossa on mahdollista sulkea Puutarhakatu yleiseltä liikenteeltä, jolloin sen toisella puolella oleva Messukenttä tulisi myös koulun käyttöön.

Tämä ratkaisu laajentaisi Etelänummen tonttia huomattavasti.

Oli ratkaisu mikä hyvänsä, myös Etelänummen koulun saneeraus on mukana suunnitelmissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Se tulee myöhemmin mukaan jollain konstilla pari vuotta eteenpäin, kun tiedetään miten tämä kehittyy.

Viime marraskuussa pidetyssä kouluverkkoa käsitelleessä seminaarissa esitettiin, että Etelänummen saneerauksen kustannukset olisivat noin viisi miljoonaa euroa.

Jos alakoulu rakennetaan Oxhamnille, sen kustannusarvioksi on laskettu noin 7 miljoonaa euroa.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä