Paikallisuutiset

Esitys: Pännäisten neuvola Ähtävälle – hyvinvointialue säästää henkilöstöstä 4 miljoonaa euroa

Pännäisten lasten- ja äitiysneuvolan toiminnot ehdotetaan siirrettäväksi Pännäisistä Ähtävälle. Kuva: Päivi Karjalainen

Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus ehdottaa toimipisteiden muuttoja. Pännäisten lasten- ja äitiysneuvolan toiminnan ehdotetaan siirtyvän syksyllä 2024 Ähtävälle.

Muutoksen taustalla on useita syitä, hyvinvointialue tiedottaa. Henkilöstö on toivonut muutosta, koska sen myötä he saavat enemmän kollegiaalista tukea, voivat ylläpitää osaamistaan ja tehdä yhteistyötä. Ähtävällä on myös paremmat tilat toiminnalle.

Asiakkaalle muutos tarkoittaa sitä, että esimerkiksi henkilöstön sairastumisen vuoksi aikaa ei välttämättä tarvitse perua. Ähtävältä on myös helppo tehdä yhteistyötä Kruunupyyn ja Alavetelin neuvoloiden kanssa. Monet Pännäisten alueen asiakkaista ovat jo valinneet asioida Pietarsaaresta, mikä on mahdollista jatkossakin, hyvinvointialue kertoo tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Palveluverkkoon suunnitelluista muutoksista pyydetään lausuntoa kunnilta. Asiakkaita ja sidosryhmiä kuullaan ennen lopullista päätöstä.

Hallitus hyväksyi viime kokouksessaan yhteistoimintaneuvottelujen tuloksen. Neuvotteluissa sovittiin noin 8,2 miljoonan euron henkilöstösäästöistä sekä noin 4 miljoonan euron satsauksista henkilöstökuluihin.

Nettovaikutuksena on reilun 4 miljoonan euron säästöt. Neuvotteluiden tavoitteena oli noin 9,1 miljoonan euron säästöt. Neuvottelujen aikana päätettiin, että palveluasumisen ja yhteisöllisen asumisen kokonaisuutta käsitellään myöhemmin.

Suurin osa säästöistä saavutetaan lakkauttamalla vapaita vakansseja ja jättämällä uusia henkilöitä rekrytoimatta eläkkeelle jäävän henkilöstön tilalle. Osa säästöistä syntyy hälytysrahoja ja ylityökorvauksia vähentämällä ja aikataulutusta tehostamalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Loput säästöt muodostuvat, kun henkilöstölle tarjotaan uusia tehtäviä, muokataan työtehtäviä ja ammattinimikkeitä, muutetaan johtorakennetta ja viime kädessä vähennetään henkilöstöä. Henkilöstöä ei olla lomauttamassa.

Neuvotteluiden päättymisen jälkeen aloitetaan keskustelut asianomaisten henkilöstöryhmien kanssa ja niiden henkilöiden kanssa, joita muutokset koskettavat.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä