Mielipiteet

Erkki Salmun mielipidekirjoitus: Ei kaupungin rahoja stadionin maksamiseen

Kirjoittaja edustaa Pro Pietarsaari -valtuustoryhmää.

Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että Jeppis Stadion Oy rakentaa jalkapallostadionin Pietarsaareen.

On hyväksyttävää kaupungin taholta antaa maa-ala ja infra kyseisen stadionin rakentamiseen.

Tästä kaupungin tulisi saada vastineeksi käyttötunteja, jotka voidaan sitten osoittaa koulujen ja varhaiskasvatuksen toimintaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Minä vastustan kaupungin rahojen käyttöä stadionin maksamiseen.

Maanantaina 27.5.2024 kokoontuva kaupunginhallitus saa käsiteltäväkseen Jeppis Stadion Oy:n ja Pietarsaaren kaupungin välisen vuokrasopimuksen, jonka kesto on 10 vuotta, 12 kuukauden irtisanomisajalla.

Ehdotetun vuokrasopimuksen mukaisesti ensimmäisen vuoden vuokra olisi 320 000 euroa. Tämän jälkeen tulee vuosittaiset indeksin mukaiset korotukset vuokraan.

Kaupunki joutuu vuokranottajana vastaamaan kentän kunnossapidosta ja siihen tarvittavien laitteiden hankinnasta. Paljonko tästä aiheutuu lisäkustannuksia sivistys- ja hyvinvointilautakunnalle? Voi vain arvailla tarvittavan rahan määrää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mistä tähän taiotaan rahat, kun jo nyt sivistys- ja hyvinvointilautakunta on hakenut yli 960 000 euroa ylitystä budjettiinsa.

Tämä summa ei tule riittämään, vaan odotettavissa on uusia lisämäärärahahakemuksia. Tämä 960 000 euroa riittää vain lakisääteisten menojen kattamiseen.

Ilman lisämäärärahaa joutuvat nuorisotoimi, museo ja kulttuuri supistamaan toimintaansa.

Mikäli tehdään siirtoja sivistystoimesta edellä mainittuihin kohteisiin, todennäköisesti leikkauksen kohteeksi tulee koulukuljetukset.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tämä tarkoittaa käytännössä koulukuljetusten loppumista kaikilta, joiden koulumatka on alle viisi kilometriä. (Perusopetuslaki 628/1998, 32 §. Jos perusopetusta tai lisäopetusta saavan oppilaan koulumatka on pitempi kuin viisi kilometriä, oppilaalla on oikeus maksuttomaan kuljetukseen.)

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä