Paikallisuutiset

Epidemiatilanne huonontui merkittävästi Uudessakaarlepyyssä: 15 tartuntaa ja yli 200 henkilöä karanteenissa – listassa mahdolliset altistumispaikat

Pääosa Uudenkaarlepyyn tartuntaketjuista on selvitetty, mutta uusia tartuntoja ja altistumispaikkoja voi vielä tulla.
Pääosa Uudenkaarlepyyn tartuntaketjuista on selvitetty, mutta uusia tartuntoja ja altistumispaikkoja voi vielä tulla. Kuva: Markku Jokela

Epidemiatilanne on huonontunut Uudessakaarlepyyssä viikon aikana, vaikka epidemiatilanne Vaasan sairaanhoitopiirissä on tällä hetkellä verrattain hyvä.

Uudessakaarlepyyssä on todettu noin 15 tartuntaa, ja yli 200 henkilöä on asetettu karanteeniin.

Tartuntaketjut on pääosin selvitetty, mutta ei vielä täysin aukottomasti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki, jotka saavat oireita, eivät ole aina ehtineet olla karanteenissa. Uusia tartuntoja ja altistumispaikkoja saattaa siis tulla, todetaan sosiaali- ja terveysviraston tartuntatautitiimin tiedotteessa.

Uudessakaarlepyyssä tulee olla lähiviikkoina erityisen tarkka turvavälien, käsihygienian ja kasvomaskien käytön kanssa. Tämä on erityisen tärkeää, mikäli täytyy tavata iäkkäitä tai muita riskiryhmiin kuuluvia.

Yksityisiä tapahtumia sisätiloissa tulee välttää ja turvaväleistä on huolehdittava myös ulkona. Vapaa-ajan- ja urheilutoiminnan suhteen noudatetaanVaasan sairaanhoitopiirin leviämisvaiheen ohjeita.

Lista mahdollisista altistumispaikoista (Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto päivittää).

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä