Paikallisuutiset

Edvin Crona viihtyy Pietarsaaressa – FF Jaro valmiina Ykkösliigacupin semifinaaliin

Lauantaina Edvin Cronan tavoitteena auttaa joukkuettaan etenemään Ykkösliigacupin finaaliin. Arkistokuva Jaron ja SJK:n kohtaamisesta tammikuussa. Kuva: Tapio Lehtinen

Lauantaina FF Jaro kohtaa Järvenpään Ykkösliigacupin semifinaalissa. Toisessa samanaikaisesti pelattavassa ottelussa nähdään helsinkiläisen PK-35 ja SJK Akatemian kohtaaminen.

Tammikuussa Pietarsaareen saapunut ruotsalainen hyökkääjäpelaaja Edvin Crona kertoo viihtyvänsä erinomaisesti joukkueessa ja kaupungissa.

– Kaupunki on pienempi kuin mihin olen tottunut, mutta pidän sen perhekeskeisestä ja yhteisöllisestä tunnelmasta. Monet paikalliset seuraavat innokkaasti Jaron otteita, Crona jakaa ensivaikutelmiaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän on huomannut, että Pietarsaaressa pärjää hyvin ruotsin kielellä, mikä on tehnyt sopeutumisesta helpompaa. Vaikka aluksi suomenruotsi vaati totuttelua, Crona on nopeasti löytänyt yhteisen sävelen paikallisten kanssa.

Mitä tulee eroihin Ruotsin ja Suomen jalkapallokulttuurien välillä, Crona näkee pikemminkin yhtäläisyyksiä.

– Ei ole suurta eroa siinä, miten peliä lähestytään. Valmentaja (Niklas Vidjeskog) on myös tuonut ruotsalaisia vaikutteita joukkueeseen, Crona sanoo.

Kun kysytään, miksi hän valitsi FF Jaron seuraavaksi askeleekseen urallaan, hän vastaa etsivänsä uusia haasteita kotimaansa rajojen ulkopuolella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ruotsin taso jalkapallossa on korkeampi kuin Suomessa. Crona uskoo Jaro on sellainen joukkue, joka voisi Ruotsissa pelata suunnilleen Superettanin ja Ettanin välimaastossa.

– Uskon, että menestyisimme jollain tavalla myös Superettanissa, koska Suomessa Jaro kuitenkin kuuluu Ykkösliigan eliittiin, hän arvioi.

Tulevaisuudestaan jalkapallossa Crona sanoo haluavansa pelata niin korkealla tasolla kuin mahdollista ja niin kauan kuin mahdollista.

– Jaron kanssa keskityn parantamaan peliäni kaikilla osa-alueilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jaron valmentaja Niklas Vidjeskog kuvailee joukkueensa terveystilannetta hyväksi ennen viikonlopun tärkeää ottelua. Kareem Moses on ainoa poissaolija.

– Mosesin jalka leikattiin neljä viikkoa sitten, ja vaikka hän on aloittanut harjoittelun, ei hän vielä voi osallistua joukkueharjoituksiin, Vidjeskog valottaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä