Paikallisuutiset

Biokaasun tankkaus onnistuu nyt Snellmanilla Pietarsaaressa – yksi asema lisää Pohjanmaalle

Kuukausi sitten tankkausasema oli jo valmis, mutta lopullisia lupia odotettiin. Tuolloin kaasuauton omistaja Jan-Erik Enell esitteli, miten tankkaus onnistuu.
Kuukausi sitten tankkausasema oli jo valmis, mutta lopullisia lupia odotettiin. Tuolloin kaasuauton omistaja Jan-Erik Enell esitteli, miten tankkaus onnistuu. Kuva: Kristian Sundqvist

Snellmanin tehtaalla Pietarsaaressa voi nyt tankata autoonsa biokaasua. Pitkään valmisteilla ollut, yleisölle avoin tankkausasema sai lupa-asiat kuntoon ja voitiin avata.

Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla on nyt neljä asemaa, josta autoilija voi tankata biokaasua. Muut kolme ovat Vaasan Stormossenilla, Uudenkaarlepyyn Jepualla sekä Seinäjoella.

Vaasan ABC:lle ollaan avaamassa toista asemaa samoin kuin Isonkyrön Kyrö Distilleryn yhteyteen. Keski-Pohjanmaalla ei toistaiseksi kaasuasemia ole, pohjoisessa lähin löytyy Oulusta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lihatalo Snellman on käyttänyt biokaasua oman tuotantolaitoksensa energianlähteenä lämmön ja prosessihöyryn tuottoon jo usean vuoden ajan. Snellman on osakkaana uusikaarlepyyläisessä Jeppo Biogasissa ja toimittaa sille myös kaasun raaka-ainetta.

Tankkausaseman avaaminen oli luontevaa jatkoa Snellmanin toiminnalle.

– Kokonaisinvestoinnit tankkausasemaan ovat olleet 400 000 euron luokkaa, Snellmanin tekninen päällikköMarkus Snellman kertoi noin kuukausi sitten PS:n haastattelussa, kun Tukesin testien tuloksia ja aseman avauslupaa vielä odoteltiin.

Kaasulla kulkevia autoja on on Suomessa tällä hetkellä noin 10 000 kappaletta.