Paikallisuutiset

Ajokeli muuttuu huonoksi lumisateen vuoksi – Lunta sataa keskiviikkoon saakka

Lumisade jatkuu keskiviikkoon saakka. Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi.
Lumisade jatkuu keskiviikkoon saakka. Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi. Kuva: Joni Mäki-Petäjä

Ajokeli on huono tai muuttuu huonoksi lumisateen sekä lumisten ja liukkaiden tienpintojen vuoksi.

Ilmatieteen laitoksen mukaan maan etelä- ja lounaisosassa on alkuviikolla poikkeuksellisen runsasta lumisadetta. Etelässä ja lounaassa sataa runsaasti lunta maanantai-illasta aina pitkälle keskiviikkoon.

Ilmatieteen laitoksen sunnuntaina 10. tammikuuta tekemän ennusteen mukaan maanantai-iltana ja tiistain kuluessa Suomeen leviää voimakas lumipyry lännestä. Maanantaina lunta sataa etelä- ja lounaisrannikolla 5 – 15 cm.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi laajalti etelässä ja lounaassa.

– Lumi sataa voimakkaan tuulen kera, ja keliolosuhteita vaikeuttaa kinostuvan lumen lisäksi sakean lumisateen ja pöllyävän lumen heikentämä näkyvyys, sanoo meteorologiAntti Kokko Ilmatieteen laitokselta.

Lisäksi varsinkin lounaassa lumisade voi olla märkää ja herkästi puihin tarttuvaa, jolloin puiden taipumisesta sähkölinjoille voi koitua sähkökatkoja.

Suurimmat lumikertymät saadaan ennusteiden mukaan Rauma-Lahti-linjan eteläpuolella, jossa voi sataa lunta tiistaivuorokauden aikana 20–30 cm. Kolmen vuorokauden kokonaislumikertymä maanantaista keskiviikkoon voi olla samalla alueella 30–40 cm, paikoin 50 cm. Satakunnassa, Pirkanmaan länsiosissa sekä Hämeen maakunnissa voidaan yltää 20–35 cm kokonaislumikertymiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keskiviikkona maan eteläosassa lunta voi sataa vielä 10 cm, ja torstaille sää kylmenee -10 – 15 asteeseen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä