Paikallisuutiset

Ajan sivu -palstalla: "Sellaista opetusta, ettei ole nokan koputtamista” - Ristikarilla vietettiin 75-vuotispäivää

Ajan sivu -palstalla PS muistelee menneitä. Ristikarilla vietettiin 75-vuotispäivää työn merkeissä 20 vuotta sitten. (PS 31.8.2003). Kuva: PS

Ristikarin opettajat korostavat panostamista oppilaiden hyväksi.

Pietarsaaren Ristikarin koululla maanantaista 75-vuotispäivää tullaan viettämään työn merkeissä. Rehtori Harri Kalliomaa, erityisopettaja Kaj Högdahl ja luokanopettaja Ole Ahlvik toteavat, että edelleen kesken oleva koulukeskustelu ei nostata erityistä juhlamieltä.

– Panostamme kaikki lasten hyväksi eli opettamiseen. Tarjoamme sellaista opetusta, ettei kenelläkään ole nokan koputtamista, Högdahl kiteyttää tunnot.

Harri Kalliomaa sanoo, että päivän viettämisestä ei ole opettajakunnan kanssa sen kummemmin puhuttu. Hän muistuttaa, että kaikki esillä olevat koulumallit merkitsevät Ristikarin lakkaamista omana yksikkönään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Meidät kytketään kaikissa malleissa johonkin muuhun. Nyt jo puolet ikäluokasta on joutunut olemaan mukana tässä koulukeskustelumylläkässä.

”Edelleen kesken oleva koulukeskustelu ei nostata erityistä juhlamieltä”.

Kalliomaa selventää myös ns. Paanasen mallia. Hän kertoo, että jos se hyväksyttäisiin, Ristikarin yleisopetus kytkettäisiin kielikylpykouluun.

– Kuka silloin tuo oman koulun asioita esille, jos oma hallinto lakkaa?

Kaj Högdahl kummastelee mahdollisesti syntyvää tilannetta. Hänen mielestään jokaisella koululla tulee olla oma johtajansa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ruusulehdosta vajaat kaksi vuotta sitten Ristikarille palannut Ole Ahlvik arvioi kuluneen ajan Ristikarilla olleen raskas. Hänellä on pisin Ristikaritausta kolmikosta, sillä koulunkäynti alkoi Ristikarilla jo vuonna 1951. Koululle hän palasi opettajaksi syksyllä 1968.

Kaj Högdahl puolestaan valmistui opettajaksi syksyllä 1979.

– Ristikarilla olen ollut 12 vuotta. Sitä ennen toimin opettajana Pursisalmella ja Länsinummella sekä heti opintojen jälkeen Turun seudulla.

Harri Kalliomaa on työskennellyt Ristikarilla 22 vuotta. Hänkin on valmistunut syksyllä 1979 ja ehtinyt toimia opettajana myös Vetelissä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Osmo Ojala

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä