Paikallisuutiset

Kalajoki Keski-Pohjanmaan maakuntaviestin voittoon Nivalassa – A-sarjan ykköstila ratkesi toiseksi viimeisellä osuudella, perässä kakkosjoukkue toi Kalajoelle tuplavoiton

Kalajoki voitti Keski-Pohjanmaan maakuntaviestin vuosimallia 2020.
Kalajoki voitti Keski-Pohjanmaan maakuntaviestin vuosimallia 2020. Kuva: Clas-Olav Slotte

Kalajoki on voittanut Keski-Pohjanmaan maakuntaviestin vuonna 2020. Joukkue kukisti A-sarjassa toiseksi tulleen Pietarsaaren joukkueen yli kahden minuutin erolla.

Kolmanneksi hiihti Kruunupyy, joka päihitti Vetelin ankkuriosuudella lopulta minuutin erolla. Kruunupyy jäi kärkeen reilut kolme minuuttia.

Viesti ratkesi seitsemännellä osuudella, kun Tapani Kärjä nosti Kalajoen Pietarsaaren ohi. Ankkurina matkaan lähtenyt Juho Nikula lisäsi eroa kakkoseen ja Pietarsaaren ankkuriin Viljam Knifiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kalajoen viestin avasi Eelis Valikainen, toisella osuudella hiihti Jussi-Matti Rahja, kolmannella osuudella oli Iida Vuollet, neljännen osuuden hiihti Elias Valikainen, Sanni Vuollet toi viestiä viidennellä osuudella ja kuudennella nähtiin Jirka Oja ennen Kärjää ja Nikulaa.

Kalajoen edellinen voitto on tullut vuonna 1999. Voitto on sen historian kolmas.

Viidenneksi A-sarjassa sijoittui Haapajärvi ja kuudenneksi Himanka.

Kalajoki otti lopulta tuplavoiton, sillä sen kakkosjoukkue ylsi B-sarjan voittoon.

Nivalan Pyssymäellä hiihdettiin 69. Keski-Pohjanmaan maakuntaviesti. Mukana oli 39 joukkuetta ja yksi joukkue kilpailun ulkopuolella.

Vuoden päästä viesti sivakoidaan Sievissä.

Kaikki lopputulokset löytyvättäältä.

Keskipohjanmaa näytti viestin suorana Nivalasta,katso tallenteelta kuinka viesti eteni.

Lue lisää aiheesta:

Toiveiden täyttymys – Kalajoki palasi yli 20 vuoden tauon jälkeen viestivoittajaksi, katso videolta voittajajoukkueen ankkuri Juho Nikulan haastattelu

Pietarsaari petrasi pykälällä sijoittuen kakkoseksi – Ankkuri Oscar Högnabba nosti Kruunupyyn takaisin mitalijoukkueeksi

Viikonloppuna Norjassa kisanneet Anni Alakoski ja Julia Häger lensivät Oslosta Helsingin kautta maakuntaviestiin – Katso videolta, miten Hägerin paluu Norjasta kotipitäjään sujui

Nivalan Pyssymäellä 2 300 kisavierasta – maakuntaviestistä syntyy myös positiivinen taloudellinen tulos, vaikka 3 000 katsojan tavoite ei täyttynytkään

Juha Mieto harmittelee Etelä-Pohjanmaan maakuntaviestin hiipumista – Katso videolta, menivätkö suomalaiset olympiavoittajan mielestä Tour de Skillä duurissa vai mollissa