Kulttuuri

Uutta musiikkia valosydämen konsertissa

Pietarsaarelainen instrumentaaliyhtye esittää vuoden satoa Svenska Gårdenilla.

Valosydän-kvartettiin kuuluvat Emmi Haapamäki, huilu, Markku Lönngren, basso, Pia-Lena Leskinen, piano ja Heli Kivistö, viulu. Konsertin vierailevana muusikkona esiintyy lisäksi Ella Haapamäki, kitara.
Valosydän-kvartettiin kuuluvat Emmi Haapamäki, huilu, Markku Lönngren, basso, Pia-Lena Leskinen, piano ja Heli Kivistö, viulu. Konsertin vierailevana muusikkona esiintyy lisäksi Ella Haapamäki, kitara. Kuva: Marko Haapamäki

Pietarsaari

Instrumentaaliyhtye Valosydän nousee jälleen Svenska Gårdenin lavalle sunnuntaina 20. marraskuuta.

Toivon kosketus -nimisen konsertin kappaleista reilu puolet on kantaesityksiä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Konsertissa kuullaan 16 kappaletta, joista monet ovat aika lyhyitä tunnelmapaloja luonteeltaan, joten konsertti kestää noin tunnin, pianisti ja säveltäjäPia-Lena Leskinen kertoo.

"Monet kappaleet ovat aika valoisia, ehkä ne ovat itseänikin lohduttaneet ja kantaneet." Pia-Lena Leskinen Säveltäjä, pianisti

– Olen tehnyt kahdeksan uutta kappaletta, ja Markun [Lönngren, basisti] kanssa yhden yhteisen. Aikaisemmista konserteista mukana on meidän molempien biisejä.

Leskinen alkoi luoda uutta musiikkia viime talvena. Meneillään olevat vaikeat ajat ovat vaikuttaneet niiden teemoihin ja sävyyn.

– On pandemiaa, sotaa, ilmasto- ja energiakriisiä ja vaikka mitä. Haluaisimme tuoda tämän konsertin kautta toivoa yhdessä kokemista. Instrumentaalimusiikki on mielestäni ihastuttavaa siksi, että jokainen voi kokea sen omalla tavallaan, hän sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kappaleiden taustoille heijastetaan teemoihin liittyviä kuvia. Väliin esitetään myös lyhyitä tekstejä, jotka kertovat säveltäjän omista mielenliikkeistä kappaleita tehdessä.

– Monet kappaleet ovat aika valoisia, ehkä ne ovat itseänikin lohduttaneet ja kantaneet. Huolimatta siitä, että on hankalaa, joka toivo syttyy jossain.

Valosydämessä soittavat Leskisen ja Lönngrenin lisäksi viulisti Heli Kivistö ja huilisti Emmi Haapamäki. Tämän sisar, kitaristi Ella Haapamäki vierailee kahdessa kappaleessa, jotka sisarukset ovat sovittaneet itse.

Valosydämellä on suunnitelmissa levyttää myös nyt uusina kuultavat kappaleet. Pia-Lena Leskisen mukaan aikataulusta ei voi vielä sanoa mitään varmaa, mutta toiveissa on päästä levyttämään alkavan talven aikana.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kvartetti suoritti ensiesiintymisensä noin kaksi vuotta sitten. Ensilevynsä Valosydän julkaisi tammikuussa 2021 omakustanteena.

Sunnuntain konsertti alkaa klo 18, ja siihen on vapaa pääsy.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä