Paikallisuutiset

Oppaan mukana tutun reitin näkee uusin silmin: Pietarsaaren Seudun oppaat tutustuttaa kaupungin historialliseen keskustaan, vie kävelykierrokselle vanhalle hautausmaalle ja Skataan

Skataan voi tutustua opastetulla kulttuurihistoriallisella kävelykierroksella Jaakon Päivillä torstaina.
Skataan voi tutustua opastetulla kulttuurihistoriallisella kävelykierroksella Jaakon Päivillä torstaina. Kuva: Arkisto/Pentti Höri

Pietarsaari

Pietarsaaren Seudun oppaat ry tutustuttaa Pietarsaaren historialliseen keskustaan iltakävelyllä. Jaakon Päivillä ohjelmassa on useampi kohde. Oppaan mukana moni muukin tuttu kohde ja reitti avautuu uudella tavalla.

Seuraavat keskustaopastukset ovat 20.7., 28.7. ja 8.8. suomeksi ja ruotsiksi. Lähtö puolitoistatuntia kestävälle iltakävelylle tapahtuu iltakuudelta Raatihuoneelta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jaakon Päivillä 17.-23.7 Westmanin muorin tupa pitää ovensa avoinna tiistaista lauantaihin klo 12-16, jolloin opas on paikalla. Hautausmaaopastukset ovat suomeksi tiistaina 19.7. klo 18-19.30 ja lähtö tapahtuu vanhan hautausmaan portilta.

Kulttuurihistoriallinen kävelykierros Skatassa kutsuu mukaan torstaina 21.7. klo 17–18.30 ja lähtöpaikka löytyy Strengbergin kellon alta.

Oppaat räätälöivät opastuksia kävellen, pyöräillen, bussilla tai veneellä ryhmien toivomusten mukaan. Toiminta-alueena on Pietarsaari, Pedersöre, Uusikaarlepyy ja Luoto. Yhdistys järjestää niin ikään historiallisten hahmojen elävöittämiä draamakierroksia esimerkiksi Vanhassa Satamassa, jossa seuraava draamaopastus saa vuoronsa lauantaina 30.7.

Keskustakävelyt ja Jaakon päivien Skata-kierroksen opastukset tarjoaa Pietarsaaren kaupunki, joten ne ovat osallistujille maksuttomia. Ilmoittautua ja paikan voi ryhmässä varata osoitteessa www.doerz.com/jeppisguide.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä