perjantai 19.8.2022 | 05:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ekeri Oy sai työturvallisuuden ISO 45001-sertifikaatin

Ma 4.7.2022 klo 15:41

Pedersöre

Ekeri Oy on saanut ISO 45001- sertifikaatin työturvallisuuden parantamisen ansiosta. ISO 45001 -standardi on kansainvälinen työterveyden ja työturvallisuuden johtamisjärjestelmä. Sen mukaisen johtamismallin tarkoitus on ehkäistä työperäisiä kuolemia, tapaturmia ja vahinkoa terveydelle sekä edistää työhyvinvointia. Johtamisjärjestelmää käytetään työterveyden turvaamiseen ja vaarojen ehkäisemiseen työpaikoilla ympäri maailmaa.

– Meille on tärkeää, että työntekijät tuntevat olonsa turvalliseksi. Toimintaan ei saa liittyä riskejä, toteaa laatu- ja jälkimarkkinointipäällikkö Daniel Asplund yhtiön tiedotteessa.

Ekeri on sijoittunut korkealle SAQ-itsearviointikyselyssä, jolla mitataan ajoneuvoteollisuuden vastuullisuustyötä. Yrityksen tulos oli 86 % asteikolla 0–100, toimialan keskiarvon ollessa Suomessa 50 % ja maailmanlaajuisesti 69 %.

Keskiössä ovat YK:n globaalit tavoitteet.

– Kestävän kehityksen ja vastuullisuuden osalta Ekeri työskentelee YK:n globaalien tavoitteiden saavuttamiseksi. Tavoitteena on olla alan johtava toimija, ja samalla nämä ovat asioita, joita myös asiakkaat pitävät hyvin tärkeinä.

– Asiakkaat ovat jo pitkään huomioineet laadun hankinnoissaan, nyt kiinnitetään huomiota yhä enemmän myös vastuullisuuteen, työympäristöön ja henkilöstön hyvinvointiin, Daniel Asplund kuvaa.

– Toinen syy turvallisuuden jatkuvalle parantamiselle on uusien työntekijöiden houkutteleminen. Yksi tavoitteistamme on se, että Ekerin tulee olla puoleensavetävä työpaikka, jonne ihmiset hakevat töihin. Siksi hyvin harkitut rutiinit ovat välttämättömiä.

Turvallisuustyössä on Ekerillä ensisijaisesti kyse yksittäisten riskitekijöiden, kuten vaarallisten kemikaalien käsittelyn, eliminoinnista. Tämä toteutetaan ensisijaisesti ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä.

– Ensiksi on tunnistettava riskit. Sitten tehdään riskiarviointi ja tarvittaessa muutamme työskentelytapoja riskien poistamiseksi.

Asplundin mukaan turvallisen työpaikan luomiseen vaaditaan ennen kaikkea sitoutuneita työntekijöitä.

– Työntekijät tuntevat työpaikan parhaiten ja voivat raportoida havaitessaan mahdollisia riskejä työssään.

Turvallisuustyössä Ekerillä on ensisijaisesti kyse yksittäisten riskitekijöiden, kuten vaarallisten kemikaalien käsittelyn, eliminoinnista.

#