perjantai 19.8.2022 | 04:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Sundström osti rautatieosaajan: Rautatieto osaksi pedersöreläiskonsernia – työllistää nyt 200 työntekijää

Ma 4.7.2022 klo 11:13

Pedersöre

Pedersören Lepplaxissa toimiva Sundström Ab Oy on ostanut Rautatieto Oy:n koko osakekannan 30.6.2022 toteutetulla yrityskaupalla. Yrityskaupan jälkeen Rautatiedon toiminta jatkuu normaalisti 1.7.2022 alkaen osana Sundström -konsernia.

– Nyt toteutettu kauppa on Sundströmin kannalta strategisesti tärkeä. Olemme viime vuosina investoineet merkittävästi ratakalustoon ja tämä kauppa on luonnollinen jatke meidän radanrakennusliiketoimintamme kehittämisessä, kertoo Sundströmin toimitusjohtaja Tommy Wikman yrityksen tiedotteessa.

Vuonna 2011 perustettu Rautatieto Oy tuottaa rautateiden turva- ja sähköratalaitteisiin erikoistuneita konsultointi-, suunnittelu- ja urakointipalveluita sekä tietoliikenneverkkojen suunnittelua ja rakentamista.

Järjestely ei vaikuta yhtiön asiakassuhteisiin eikä yhteistyökumppanuuksiin. Myös Rautatiedon henkilöstö, asiakassopimukset ja kalusto sekä toiminimi säilyvät ennallaan.

Rautatieto on voimakkaan kasvun vaiheessa ja nyt toteutettu yrityskauppa tukee hyvin sen tavoitetta olla mukana rautatieverkon digitalisaatiossa suunnannäyttäjänä ja uudistajana.

– Toteutetun yrityskaupan jälkeen voimme paremmin vastata rautatieympäristössä muuttuneeseen kilpailutilanteeseen. Vahva kokonaispalvelutarjonta antaa meille mahdollisuuden löytää uusia innovatiivisia palvelumuotoja ja asiakkuuksia. Lisäksi vahva konserni antaa henkilökunnallemme varmuutta tulevaisuudesta ja avaa uusia mahdollisuuksia, toteaa Rautatiedon hallituksen puheenjohtaja Arto Nivala tiedotteessa.

– Tämän yrityskaupan myötä otamme merkittävän askeleen kohti visiotamme toimialan uudistajana. Rautatiesektorin urakointipalveluiden ja tietoliikenneverkonrakentamisen liiketoimintojen välillä tulee olemaan tulevaisuudessa entistä suurempi synergia, kommentoi Rautatiedon toimitusjohtaja Petri Rönneikkö.

Sundström Ab Oy on vuonna 1966 perustettu perheyhtiö, jolla on viime vuosina ollut hyvä kasvu. Sundström toimii infra-alalla ja liiketoiminta-alueet ovat maanrakennus, radanrakennus, asfaltointi ja murskaus. Sundström toteuttaa projekteja ympäri Suomea ja vuoden 2021 liikevaihto oli 82,7 miljoonaa euroa.

Rautatiedolla on tällä hetkellä päätoimipaikka Oulussa ja muut toimipaikat Riihimäellä, Pihtiputaalla sekä Vantaalla. Yrityskaupan myötä Sundström -konserni työllistää jatkossa yhteensä noin 200 työntekijää.

#