keskiviikko 6.7.2022 | 04:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pufun pitkä odotus oksalla palkittiin: Matias kauhoi neljä päivää puussa viettäneen kissan haaviin ja palautti omistajilleen – katso videot!

Pentti Höri
Ke 18.5.2022 klo 12:52

"Pelastustoimen mediapalvelu, Pietarsaari: Tiaisenkatu, eläimen pelastaminen."

Suunnilleen noin menee lehdistölle saapuva tiedote, joka on aika tavanomainen – itse asiassa Pietarsaaressa jo toinen viikon sisällä.

Tyypillisimmillään se tarkoittaa kissan noutoa puusta. Kotieläin on kiivennyt korkeuksiin eikä osaa tai uskalla tulla omin avuin alas.

Ja kyllä, klassikkojen klassikko on todellakin kyseessä. Kohteen viereisessä kerrostalossa asuva Prodan Claudio Florin ottaa palomiesryhmän vastaan.

– Kissamme on ollut tuolla puussa nyt neljättä päivää. Se on hyvin nuori, vain kahdeksankuukautinen, eikä ole ollut koskaan aiemmin ulkona, Florin selvittää tapahtuman taustoja ja viittilöi vuodenaikaan nähden jo hyvinkin hiirenkorvalla olevan puun latvustoa kohti.

Tarkkasilmäinen näkee tumman möykyn käpertyneenä oksalle arviolta kuuden–seitsemän metrin korkeuteen. Nau'unta vahvistaa siellä oltavan hereillä.

Pufulet, eli Pufu, kuten kotiväki häntä kutsuu, oli ollut perheen kanssa pihalla ja ilmeisesti säikähtänyt juoksentelevia lapsia. Pufu oli pinkaissut salamana viereisen asumattoman talon päädyssä kasvavaan puuhun, vaan ei ollut enää tiennytkään, miten tullaan alas.

– Olemme kolme päivää kutsuneet ja houkutelleet sitä, mutta turhaan. Se vain naukuu ja naukuu, Florin kertoo.

Lopulta oli soitettava apuvoimia paikalle. Pelastajat toteavat, että nostolava-auton käyttäminen ei tuossa kohteessa onnistu. Pitkät tikkaat asetellaan rungon kylkeen. Muu ryhmä tukee, kun Matias Hjulfors kipuaa tutkimaan tilannetta.

– Tarvitaan haavia, hän huikkaa, sillä Pufu on hivuttautunut yhä kauemmas pelastajastaan oksan päälle.

Videolla Matias Hjulfors on onnistunut pyydystämään Pufun haaviin ja laskeutuu alas.

Pufu osoittautuu hyvinkin neuvokkaaksi haavin välttelijäksi. Muutaman minuutin kärsivällisen uudelleen ja uudelleen yrittämisen jälkeen nappaa.

Hjulfors laskeutuu varovasti saaliineen ja lopulta perheen poika Barna Sergio Marian saa kissan syliinsä ja kiiruhtaa välittömästi sen kanssa sisälle. Hän palaa kuitenkin parvekkeelle juhlakalun kanssa kuvattavaksi.

– Kaikki meni onnellisesti, Matias Hjulfors sanoo Florinille, joka kiittelee pelastajia vuolaasti. Kaikki osapuolet selviytyvät tilanteesta ilman naarmun naarmua.

Pelastuslaitokselle tällaiset keikat ovat tuttuja. Kissa pyydystetään joko kiipeämällä puuhun tai nostolavan avulla, tilanteesta ja kohteen saavutettavuudesta riippuen. – Kikkoja löytyy kyllä.

Tämänkertaista tehtävää ryhmä pitää melko tyypillisenä. – Kissat tulevat varmasti jossain vaiheessa omin avuin alas. Ainakin kolme päivää kannattaa odottaa ennen soittoa hätänumeroon.

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.