sunnuntai 29.5.2022 | 07:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Yhtenäiskoulu reputti uudessakin kyselyssä: alakoululaisten sijoittaminen Länsinummelle suosituinta, myös uutta koulua kannatetaan

Pentti Höri
Ti 3.5.2022 klo 16:57

Pietarsaaren suomenkielisten koululaisten huoltajat kannattavat eniten Länsinummea 0–5-luokkalaisten oppilaiden kouluna. Tätä vaihtoehtoa äänesti 44,3 prosenttia huoltajista, kun heiltä asiaa kysyttiin järjestyksessään toisessa mielipidemittauksessa.

Suomenkielisten koulujen opettajat olivat niinikään Länsinummen kannalla 52,5-prosenttisesti.

Uuden koulun rakentaminen suomenkielisille alakouluille johonkin uuteen paikkaan sai huoltajilta 39,2-prosenttisen ja opettajilta 36,3-prosenttisen kannatuksen.

Sen sijaan yhtenäiskoulu jäi hännille vaihtoehtona molemmissa kyselyissä. Huoltajista 16,5 % ja opettajista 11,3 % soisi kaikenikäisten oppilaiden sijoittuvan samaan kouluun.

Kyselyssä Etelänummen koulu olisi purettu ja tilalle rakennettu kokonaan uusi yhtenäiskoulu.

Yhtenäiskoulun ajatuskaan ei toisin sanoen innosta kovin monta suomenkielistä Pietarsaaressa.

– Näin kai tästä voi päätellä. Tämähän oli nyt kaupunginhallituksen tarjoama vaihtoehto, me kouluvirastossa tai kouluverkkotyöryhmässä emme ole näitä käsitelleet, suomenkielinen opetuspäällikkö Juha Paasimäki sanoo.

Enemmistö vastaajista sekä kotona että koulussa hyväksyisi Länsinummen koulun jatkavan entisellään. Tässä tapauksessa Itälän koulu suljettaisiin.

– Meillähän on ihan hyvässä kunnossa oleva alakoulu. Haaste on oppilasmäärän pieneneminen.

Huoltajakyselyyn tuli kaikkiaan 406 vastausta. Eri kouluilta vastauksensa antoi puolestaan 80 opettajaa.

Juha Paasimäen mukaan vastaajista arviolta satakunta on kommentoinut tai muuten esittänyt mielipiteitään vapain sanamuodoin.

Kolmosvaihtoehdon eli kokonaan uuden alakoulun rakennuspaikaksi on ehdotettu muun muassa Pursisalmea, Aspegrenin puutarhan viereistä tonttia, entistä Componentan valimon tonttia tai muuta keskeistä aluetta.

Pietarsaaren kaupunginhallitus perehtyy nyt kyselyn tuloksiin ja koettaa päästä eteenpäin kouluverkkokysymyksessä. Asia on ollut vireillä kolmisen vuotta.

Uuden alakoulun tontiksi on esitetty mm. Pursisalmea, Aspegrenin viereistä tonttia ja valimon aluetta.

#