perjantai 22.10.2021 | 12:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Eläinlääkärilaskut täysimääräisinä kuntiin – ympäristöterveydenhuollon uusi yhteistyömalli vielä työn alla

Pentti Höri
Ke 6.10.2021 klo 08:03

Pietarsaaren kaupunginhallitus sorvasi uusiksi alueen kuntien yhteisen ympäristöterveydenhuollon sopimuksen rahoituksen osalta. Kaupunginhallitus hylkäsi aiemman sopimusluonnoksen, koska katsoi sen tulevan Pietarsaarelle turhan kalliiksi.

Aiemmin esitettiin, että Pietarsaaren, Pedersören, Luodon ja Uudenkaarlepyyn yhteistyössä ympäristöterveyden hallinnolliset kustannukset jaetaan kuntien asukasmäärän mukaan, ja muista kustannuksista 40 prosenttia jaetaan väestön mukaan ja loput suoritteiden kokonaismäärän mukaan.

Pietarsaari katsoi tämän olevan itselleen epäedullinen jakomalli. Uudessa sopimusehdotuksessa eläinlääkärihuollon kustannukset jaetaan kuntakohtaisesti niiden alueella tapahtuvien suoritteiden mukaisesti.

Sopimuksen mukaan Pedersören kunta vastaa vuoden 2022 alusta alkaen ympäristöterveydenhuollosta ja toimintaa varten perustetaan uudet tilat Pännäisiin. Pietarsaaren kaupunginhallitus kuitenkin katsoo, että toimitilojen sijainti on epäselvä ja sopimus hyväksytään edellyttäen, että kunnat voivat sopia sijoituspaikasta.

#