perjantai 17.9.2021 | 03:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Aluehallintovirasto purkaa yleisörajoituksia – terveydenhuollon kantokyvyn katsotaan kestävän

Pentti Höri
Ke 8.9.2021 klo 16:56

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto ei jatka alueensa kokoontumisrajoituksia nyt voimassa olevien rajoitusten päätyttyä.

Avi tiedotti keskiviikkona, että muun muassa Vaasan sairaanhoitopiirissä sen aiempi päätös alueen kokoontumisrajoituksista on voimassa vielä 8. syyskuuta, mutta kumoutuu torstaina 9. syyskuuta. Pietarsaaren seutu kuuluu Vaasan sairaanhoitopiiriin.

Vastaavasti Keski-Pohjanmaalla kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 14. syyskuuta ja Etelä-Pohjanmaalla 9. syyskuuta saakka.

Aluehallintovirasto oli 12. elokuuta määrännyt, että yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää ilman rajoituksia, jos osallistujamäärä on enintään 10 henkilöä sisätiloissa, ja enintään 50 henkilöä rajatuissa ulkotiloissa. Nämä rajoitukset ovat nyt poistumassa paitsi pohjalaismaakuntien, myös Keski-Suomen ja Pirkanmaan alueilla.

Aluehallintovirasto katsoo, että kokoontumisrajoitusten jatkaminen ei ole Pohjanmaalla välttämätöntä, sillä alueen terveydenhuollon kantokyky ei ole tällä hetkellä vaarassa, ja tartuntaketjut ovat pääosin jäljitettävissä.

Rokotuskattavuuden tulisi avin mukaan edelleen nousta, jotta uusilta epidemian pahenemisvaiheilta ja rajoitustoimenpiteiltä jatkossa vältyttäisiin. Tartuntatautilain yleisiä hygieniavaatimuksia on jatkossa edelleen noudatettava myös yleisötapahtumissa.

#