keskiviikko 4.8.2021 | 03:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Joksholman sillan pohjatutkimus- ja mittaustyöt käyntiin heinäkuussa kasitiellä Pedersöressä - silta uusitaan ensi vuonna

Pe 9.7.2021 klo 08:29 | päivitetty pe 08:29

Valtatiellä 8 tehdään lähiviikkojen aikana maaperän pohjatutkimuksia ja maastomittauksia siltojen uusimista varten. Työt sijoittuvat Pedersören ja Kristiinankaupungin kuntien alueelle, joissa tullaan vuonna 2022 uusimaan Joksholman ja Lapväärtinjoen sillat. Vanhat sillat tullaan purkamaan ja tilalle rakennetaan uudet sillat. Siltojen kunnot eivät aiheuta toistaiseksi valtatien liikenteelle nopeus- tai painorajoituksia.

Tutkimukset aloitetaan Lapväärtinjoen sillalta. Joksholman sillan pohjatutkimus- ja mittaustyöt alkavat heinäkuun lopulla. Sillan rakentamisen yhteydessä valtatielle 8 tullaan tekemään siltapaikan läheisyydessä pohjanvahvistustoimenpiteitä.

Vuonna 2022 tapahtuvan rakentamisen ajaksi valtatien liikenne tullaan ohjaamaan kiertotielle nykyisen sillan itäpuolelle. Nykyinen 60-luvulla rakennettu Joksholman silta on todettu kuntotutkimuksissa huonokuntoiseksi. Lisäksi silta rajoittaa alittavan Ähtävänjoen virtaamaa ja päissä on havaittu geoteknisiä ongelmia, jotka Lapväärtinjoen sillan tapaan ilmenevät tien ja sillan painumina.

Tulevien viikkojen aikana tehtävät pohjatutkimukset ja mittaukset liittyvät uusien siltojen käynnissä olevaan rakennesuunnitteluun. Siltapaikoilta ja niiden ympäristöstä mitataan suunnittelun lähtötiedoksi maastomalli. Lisäksi tehdään kairauksia ja koekuoppia, joiden perusteella selvitetään maapohjan kantavuutta ja nykyisten rakenteiden tilaa.

Siltojen rakennesuunnittelua tekevät Finnmap Infra Oy sekä Pontek Oy. Maastomittaukset ja pohjatutkimukset toteuttaa Geopalvelu Oy.

Tielläliikkujien kannattaa varautua matkan viivästyksiin molemmilla kohteilla. Mittaus- ja tutkimustyöt voivat hetkellisesti aiheuttaa lyhytkestoisia liikennemuutoksia kuten ajokaistojen kavennuksia tai nopeusrajoitusten alentamisia molempiin suuntiin. Liikenne ohjataan tarvittaessa pois työalueelta, tiedotetaan Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

#