Paikallisuutiset

Pietarsaarelainen ex-kansanedustaja Mats Nyby on kuollut

Mats Nyby toimi kansanedustajana vuosina 1983-1999. Kuva on 1990-luvun alusta.
Mats Nyby toimi kansanedustajana vuosina 1983-1999. Kuva on 1990-luvun alusta. Kuva: Pietarsaaren Sanomien arkisto

Pietarsaarelainen entinen kansanedustaja Mats Nyby on kuollut. Myös pitkään Pietarsaaren kuntapolitiikassa toiminut Nyby oli 74-vuotias.

Sosiaalidemokraatteja edustanut Mats Nyby istui eduskunnassa Vaasan vaalipiirin edustajana kaikkiaan neljä perättäistä kautta, vuosina 1983–1999.

– Tunsin hänet kyllä pitkältä ajalta, olin hänen kampanjapäällikkönään useissa eduskuntavaaleissa. Yhteistyömme oli oikein hyvää. Hän oli hyvin aktiivinen ja ajoi seudun asioita. Mats oli muun muassa hankkimassa asuntomessuja Pietarsaareen, ja niillä saimme paljon näkyvyyttä, puoluetoveri ja kunnallispoliitikkoLars Björklund muistelee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Henkilönä Nyby ei Björklundin mukaan halunnut tuoda itseään esille, mutta tutussa porukassa hän oli hyvä, humoristinen seuramies.

– Viime aikoina emme olleet enää niin paljon tekemisissä, mutta Mats oli hyvin aktiivinen kommentoija facebookissa, Björklund sanoo.

Nyby toimi Pietarsaaren kaupunginvaltuuston puheenjohtajana vuosina 1983–1996. Hän sai kaupunkineuvoksen arvonimen vuonna 2008.

Koulutukseltaan hän oli humanististen tieteiden kandidaatti ja valtiotieteen maisteri. Ennen politiikkaan siirtymistä hän toimi opettajana Pietarsaaressa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pietarsaaren kaupungintalolla oli keskiviikkona suruliputus tiistaina menehtyneen Mats Nybyn muistoksi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä