lauantai 10.12.2022 | 07:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Mirka osti italialaisen Urma Rollsin - tavoittelee kasvua tarkkuushionnassa

Pirkko Högkulla
Ma 3.5.2021 klo 10:43 | päivitetty ti 14:43

Uusikaarlepyy

Oikaisupyöriä tarkkuusteollisuudelle valmistavan italialaisen Urma Rolls s.r.l -yhtiön koko osakekanta on siirtynyt Mirka Oy:lle, joka on maailman johtava hiomatuotteiden ja koneiden valmistaja. Osakekaupat teki Mirkan tytäryhtiö Cafro S.p.A.

– Urma Rollsin hankinta täydentää täydellisesti tarkkuushionnassa rakentamaamme portfoliota. Mirkan ja Cafron asiakkaat näkevät pintakäsittely- ja hiontaratkaisujen laajan ja täydellisen tarjoamisen hyödyt, toteaa Cafron toimitusjohtaja Mario Mancina tiedotteessa.

Italian Torinossa sijaitseva Urma Rolls s.r.l. on johtava timanttipyörien ja boorinitriitti (CBN)-pyörien valmistaja. Sekä timanttipyöriä että boorinitriittipyöriä käytetään yleisesti tarkkuushiontaan.

Viimeisten 30 vuoden aikana Urma Rolls on kehittänyt valmistusprosessin, joka varmistaa pyörien tiukat toleranssit mikron-tasolle asti. Tyypillisiä käyttökohteita ovat laakereiden, tarkkuusosien, moottorin osien ja lentokomponenttien valmistus.

Vuonna 1982 perustetun yhtiön vuosittainen liikevaihto on noin 6 miljoonaa euroa. Työntekijöitä on kaikkiaan 45 henkilöä, jotka yrityskaupan myötä siirtyvät osaksi Mirkan henkilöstöä

Mirkalle yrityskauppa on keskeinen osa yhtiön strategiaa laajentaa tarkkuushionta- ja hiontaratkaisuliiketoimintaansa. Lisäksi kauppa tarjoaa mahdollisuuden laajentaa Precision Industry -liiketoimintaa edelleen maailmanlaajuisesti.

– Nyt kun toivotamme Urma Rollsin tervetulleeksi Mirka-konserniin, olemme todella innoissamme uusista mahdollisuuksista, joita voimme yhdessä luoda, toteaa Mirkan toimitusjohtaja Stefan Sjöberg.

– Urma Rollsin ja Cafron erikoistuntemuksen ja valmistuskyvyn sekä Mirkan globaalin markkinaläsnäolon välillä on erinomainen vastinpari. Pyrimme myös parhaillaan laajentamaan salkkua perinteisiin keraamisiin hiomapyöriin, Sjöberg toteaa.

#