lauantai 15.5.2021 | 11:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Miettisen ja Wallénin huvilat Ebballe: Pietarsaaren kiinteistöyhtiöllä on suunnitelma Fäbodan virkistyskohteiden kehittämisestä

Pentti Höri
Ke 28.4.2021 klo 06:15

Kiinteistöyhtiö Ebba ostaa Pietarsaaren kaupungilta Miettisen ja Wallénin huvilat. Kaupungin omistama Ebba maksaa Fäbodassa sijaitsevista huviloista yhteensä 40 000 euroa. Kauppaan kuuluvat rakennukset, tontit Ebba vuokraa kaupungilta.

Kiinteistöjä on käytetty lähinnä virkistyskohteina, joita Pietarsaaren kaupungin henkilöstö on voinut vuokrata käyttöönsä.

Toiminta jatkuu Ebban toimitusjohtajan Åsa Björkmanin mukaan toistaiseksi ennallaan.

– Kyse on lähinnä kaupunkikonsernin sisäisestä siirrosta. Henkilöstöosasto on hoitanut tähän saakka huviloiden hallinnointia. Ebballa on siihen paremmat resurssit, Björkman sanoo.

Tulevana kesänä paikkoja lähinnä siistitään ja huolletaan. Ebballa on kuitenkin jatkosuunnitelmia, jotka Björkmanin mukaan voivat toteutua pitemmällä aikavälillä.

Suunnitelman mukaan Miettisen huvila säilytetään virkistys- ja retkikohteena. Mökki voisi palvella päiväkotiryhmien, koululuokkien, vanhainkotien ja kaupunkikonsernin henkilöstön kokoontumispaikkana. Aluetta täydennettäisiin ulkokäymälällä, grillipaikalla ja roskatynnyreillä.

Wallénin huvilaa ja muita alueen rakennuksia käytettäisiin virkistys- ja retkikohteina. Lisäksi ne sopeutettaisiin käytettäväksi pieniä koulutustilaisuuksia ja elämysmatkailua varten. Ulkokäymälä- ja varastorakennus uusittaisiin.

Wallénin huvila kunnostettaisiin tai korvattaisiin uudella rakennuksella. Sitä täydennettäisiin yksinkertaisilla yöpymismökeillä, jotka on mitoitettu enintään 15 henkilölle, sekä mahdollisesti 10–15 henkilölle tarkoitetulla kokoontumismökillä.

Kaupunginhallitus hyväksyi Ebban ostotarjouksen maanantaina.

#