Paikallisuutiset

Miettisen ja Wallénin huvilat Ebballe: Pietarsaaren kiinteistöyhtiöllä on suunnitelma Fäbodan virkistyskohteiden kehittämisestä

Fäbodan esteettömän polun päässä oleva Miettisen huvila 29siirtyy kiinteistöyhtiö Ebballe ja saa kenties tulevaisuudessa 29laajempaa käyttöä.
Fäbodan esteettömän polun päässä oleva Miettisen huvila 29siirtyy kiinteistöyhtiö Ebballe ja saa kenties tulevaisuudessa 29laajempaa käyttöä. Kuva: Pentti Höri

Kiinteistöyhtiö Ebba ostaa Pietarsaaren kaupungilta Miettisen ja Wallénin huvilat. Kaupungin omistama Ebba maksaa Fäbodassa sijaitsevista huviloista yhteensä 40 000 euroa. Kauppaan kuuluvat rakennukset, tontit Ebba vuokraa kaupungilta.

Kiinteistöjä on käytetty lähinnä virkistyskohteina, joita Pietarsaaren kaupungin henkilöstö on voinut vuokrata käyttöönsä.

Toiminta jatkuu Ebban toimitusjohtajan Åsa Björkmanin mukaan toistaiseksi ennallaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kyse on lähinnä kaupunkikonsernin sisäisestä siirrosta. Henkilöstöosasto on hoitanut tähän saakka huviloiden hallinnointia. Ebballa on siihen paremmat resurssit, Björkman sanoo.

Tulevana kesänä paikkoja lähinnä siistitään ja huolletaan. Ebballa on kuitenkin jatkosuunnitelmia, jotka Björkmanin mukaan voivat toteutua pitemmällä aikavälillä.

Suunnitelman mukaan Miettisen huvila säilytetään virkistys- ja retkikohteena. Mökki voisi palvella päiväkotiryhmien, koululuokkien, vanhainkotien ja kaupunkikonsernin henkilöstön kokoontumispaikkana. Aluetta täydennettäisiin ulkokäymälällä, grillipaikalla ja roskatynnyreillä.

Wallénin huvilaa ja muita alueen rakennuksia käytettäisiin virkistys- ja retkikohteina. Lisäksi ne sopeutettaisiin käytettäväksi pieniä koulutustilaisuuksia ja elämysmatkailua varten. Ulkokäymälä- ja varastorakennus uusittaisiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Wallénin huvila kunnostettaisiin tai korvattaisiin uudella rakennuksella. Sitä täydennettäisiin yksinkertaisilla yöpymismökeillä, jotka on mitoitettu enintään 15 henkilölle, sekä mahdollisesti 10–15 henkilölle tarkoitetulla kokoontumismökillä.

Kaupunginhallitus hyväksyi Ebban ostotarjouksen maanantaina.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä