lauantai 15.5.2021 | 11:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Oles Fast Food haastaa kansainväliset ruokajätit uusilla kasvipohjaisilla tuotteilla

Pirkko Högkulla
Ma 26.4.2021 klo 09:36

Pedersöre

Koronakriisi iski suomalaisiin ravintoloihin ja niiden alihankkijoihin kovalla kädellä viime vuonna. Pedersören Edsevössä toimivan pohjalaisen perheyrityksen Oles Fast Foodin myynti romahti yli 50% vain muutamassa viikossa.

– Selviytyäkseen yrityksen täytyi etsiä uusia tuulia liiketoimintaansa. Näin syntyi Tasty, täysin uusi kasvipohjaisten tuotteiden sarja, joka haastaa kansainväliset ruokajätit, kuvaa toimitusjohtaja Joel Snellman.

Kasvipohjaisten tuotteiden kysyntä kasvaa tasaisesti, vaikka markkinoita ovat toistaiseksi hallinneet suuret ulkomaiset yritykset.

– Olimme työskennelleet jo pitkään näiden tuotteiden parissa. Uskomme, että markkinoilla on tilaa kotimaiselle vaihtoehdolle, joka on valmistettu puhtaista raaka-aineista ja joka maistuu hyvältä, Snellman näkee.

Sarjaan kuuluu kaksi tuotetta; hampurilaispihvit ja kasvispullat.

– Monia muita tuotteita suunnitellaan jo.

Tuotteiden kehittäminen vaatii paljon työtä.

– Teimme satoja testejä ja useita matkoja ympäri Eurooppaa. Viime vuonna kaikki palapelin palaset vihdoin loksahtivat paikoilleen.

– Meidän on täytynyt todella uurastaa päästäksemme eroon monista lisäaineista, jotka ovat alalla niin yleisiä. Tasty-tuotteiden maku ja väri tulevat aivan tavallisista raaka-aineista, joita ihmisillä on keittiöissään, Joel Snellman huomauttaa.

Tasty lanseerattiin syksyllä 2020 ruokakauppoihin ja ravintoloihin ympäri maata. Vastaanotto on ollut myyntipäällikkö Fredrik Snellmanin mukaan erittäin myönteistä.

– Joissakin kaupoissa tuote on myyty loppuun varsin nopeasti.

Katseet onkin suunnattu kotimaan markkinoiden lisäksi ulkomaille.

– Olemme tehneet joitain kokeiluja myös Ruotsissa ja Saksassa. Uskomme, että Tastylla on hyvät mahdollisuudet menestyä sekä Suomessa että kansainvälisesti.

#