keskiviikko 24.2.2021 | 19:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Rantalainen osti pietarsaarelaisen Norlic tilitoimiston - Kauppa on yksi taloushallintoalan suurimmista yritysjärjestelyistä Suomessa tänä vuonna

Ke 17.2.2021 klo 08:54 | päivitetty ke 09:17

Pietarsaari

Taloushallintopalveluja tarjoava Rantalainen on ostanut pietarsaarelaisen Norlic Oy:n osakkeet. Konserniin kuuluu tytäryhtiö Best Accounting.

Myyjinä ovat yhtiön 20 osakasta, joista suurin on Caj-Anders Skog yhtiönsä Purmo Autic Oy:n kautta. Muut pääosakkaat ovat Roger Back, Tore Back ja Jan Kronqvist. Myyjien avainhenkilöt tulevat Rantalaisen osakkaiksi ja jatkavat sen palveluksessa.

Vuonna 1985 perustettu Norlic on yhdeksän miljoonan euron liikevaihdollaan ja 135 työntekijällään Pohjanmaan suurin tilitoimisto. Yrityksellä on erityisosaamista palkkahallinnon automaatiosta.

Rantalaisen yrityskaupoista vastaavan johtajan Kimmo Martikaisen mukaan kauppa on yksi taloushallintoalan suurimmista yritysjärjestelyistä Suomessa tänä vuonna.

Norlicin toimitusjohtaja Cedric Frostdahl sanoo, että yritys sai viime keväänä useita yhteydenottoja kiinnostuneilta ostajilta.

– Niistä Rantalainen osoittautui parhaaksi vaihtoehdoksi samankaltaisten arvojen ja toimintatapojen vuoksi.

– Lisäksi Rantalaisella on mielenkiintoinen strategia ja tavoitteet. Pääsemme mukaan rakentamaan Suomen suurinta tilitoimistoa tekemällä Rantalaisesta muun muassa toimialan suurimman ruotsinkielisen palveluntuottajan, Frostdahl sanoo.

Norlic jatkaa toistaiseksi toimintaa omalla brändillään.

Frostdahl tulee Rantalaisen osakkaaksi ja Pohjanmaan alueen aluejohtajaksi sekä konsernin johtoryhmän jäseneksi.

Norlicin hallituksen puheenjohtaja Caj-Anders Skog jatkaa Rantalaisen neuvonantajana.

Toimitusjohtaja Jukka Rosenberg Rantalaiselta sanoo, että yrityskaupalla konserni nousi lähes tyhjästä markkinajohtajaksi Pohjanmaalla ja otti samalla ison kasvuloikan yli 80 miljoonan euron liikevaihdon ja yli tuhannen työntekijän kokoluokkaan.

– Usein yrityskauppojen seurauksena joudutaan karsimaan päällekkäisiä toimintoja, mutta tässä kaupan osapuolet täydentävät toisiaan hienosti. A match made in heaven, kuten amerikkalaiset sanovat, Rosenberg kuvaa.

#