Paikallisuutiset

Irjalan korttelin tulevaisuudesta selkoa ehkä ensi viikolla – korkeimman tarjouksen tehnyt ei vielä tiedossa

Sisäpihalla ei ensimmäisenä ajattelisi, että Irjalan korttelin idylli sijaitsee ehdottomassa ydinkeskustassa.
Sisäpihalla ei ensimmäisenä ajattelisi, että Irjalan korttelin idylli sijaitsee ehdottomassa ydinkeskustassa. Kuva: Kristian Sundqvist

Pietarsaaren ydinkeskustassa sijaitsevan niin sanotun Irjalan korttelin verkkohuutokauppa päättyi viime perjantaina. Loppua kohti kiihkeäksi yltynyt tarjouskisa päättyi lopulta 290 000 euron tarjoukseen.

Ei järin mahtava summa kohtalaisesta siivusta kaupungin sydäntä. Miten asia tästä etenee?

– Pankin kanssa lähiaikoina arvioidaan tarjousta, sanoo rakennuskonserni Mäenpään konkurssipesän hallussa olevan kohteen myynnistä vastaava pesänhoitajan avustajaValtteri Vuorenmaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Konkurssipesän toimiessa myyjänä on merkitystä käytännössä vain yhdellä asialla.

– Lähtökohtaisesti määrittävä peruste on se tarjoushinta, Vuorenmaa muotoilee.

Pesä ei arvioi esimerkiksi sitä, mitä jos mitään ostajakandidaatti aikoo tontille ja rakennuksille lähiaikoina tehdä. Korkeimman tarjouksen tehnyt taho on vielä tuntematon myyjällekin.

– Huutokaupat-palvelun ehtojen mukaan ei myyjä saa tarjoajasta tietoa, ennen kuin on hyväksynyt tarjouksen. Siellä on myyjäpuolella nappula, josta tarjous hyväksytään ja sitä painamalla tulevat samalla ostajan tiedot näkyviin, Vuorenmaa taustoittaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sivustolla kerrotaan myös, että "mikäli korkeinta tarjousta ei hyväksytä tai hylätä kahden arkipäivän kuluessa huutokaupan päättymisestä, ei tarjous enää sido ostajaa".

Missä vaiheessa pankki eli velkoja mahdollisesti aikoo tehdä asiassa päätöksiä?

– Ensi viikolla ehkä ollaan asiassa viisaampia, arvioi Valtteri Vuorenmaa tiistaina.

Irjalan korttelin tontti on hieman yli 2000 neliömetrin kokoinen ja rakennusten yhteenlaskettu lattiapinta-ala yli 2000 neliömetriä. Nuorin rakennuksista on vuodelta 1955.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä