Paikallisuutiset

Anna-Maja Henriksson: "Vaaliselkänojaa kunnille ministeriöstä."

Suomen ylimpänä vaaliviranomaisena toimii oikeusministeriö, joten yleisten vaalien toteuttamisesta kantaa tällä hetkellä ministerivastuutaAnna-Maja Henriksson. Koronatilanne asettanee kevään kuntavaalien järjestelyille omat haasteensa, kun äänestäjien turvallisuudesta pyritään pitämään huolta.

– Ministeriöstä on jo lähetetty kunnille ohjeistus, miten pitää varautua, Henriksson sanoo.

– Ministeriössä tehdään koko ajan virkamiestasolla työtä sen eteen, että jokaisessa kunnassa tiedetään, mitä mahdollisuuksia on tehdä asioita ja millä tavalla. Olemme panostaneet siihen, että selkänojaa ja tukea kunnille tulee, hän jatkaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Henriksson arvioi, että vaalijärjestelyjen poikkeuksellinen vaativuus vaikuttaa hänen ministerintyöhönsä jossain määrin.

– Kyllä vaaliasiat tulevat olemaan enemmän tapetilla kuin aiempina vuosina. Tietenkin on niin, että tämä tilanne on niin erilainen.

Oikeusministeri painottaa, että tässä vaiheessa ei juuri kannata ennakoida, miltä asiat näyttävät kevättalvella.

– Vaikka tiedämme viruksesta jo enemmän, niin emme kuitenkaan pysty tietämään, mikä tilanne helmi-maaliskuussa ja huhtikuussa on.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Henriksson antoi kommenttinsa maanantaina, jonka kansainvälinen uutisanti todisti tilanteen ennakoimattomuudesta. Yhtäkkiä ei näytä mahdottomalta, että kuntavaalien aikaan olisi jo tarjolla koronarokote.

Kuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 18. huhtikuuta 2021. Kotimaan ennakkoäänestys käynnistyy 7. huhtikuuta ja ehdokashakemusten jättöpäivä 9. maaliskuuta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä