maanantai 3.10.2022 | 13:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Friends & Brgrsilla kunnianhimoiset kasvutavoitteet: kuusi uutta ravintola-avausta loppuvuoden aikana. Pietarsaarelaislähtöinen yhtiö aikoo nousta Suomen johtavaksi hampurilaisbrändiksi ja työllistää kolmen vuoden aikana tuhat nuorta osaajaa.

Ti 15.9.2020 klo 09:19

Hampurilaisketju Friends & Brgrs avaa tänä vuonna kuusi uutta ravintolaa. Burgereistaan tunnettu ketju avasi elokuussa 11. ravintolansa Jyväskylän ytimeen. Loppuvuoden aikana uusia ravintoloita avataan Helsinkiin, Espooseen, Lappeenrantaan, Kuopioon ja Rovaniemelle. Yhtiö aikoo nousta Suomen johtavaksi hampurilaisbrändiksi ja työllistää kolmen vuoden aikana tuhat nuorta osaajaa.

Pietarsaaressa vuonna 2014 perustettu Friends & Brgrs on kasvanut nopeasti yli kymmenen ravintolan kokonaisuudeksi, joka on osoittanut vetovoimansa myös koronapandemian aikana.

Alkuvuodesta julkaisemansa kasvustrategian mukaisesti yhtiön suunnitelmana on avata kuluvan vuoden aikana kuusi uutta ravintolaa ja laajentua kolmessa vuodessa 30–50 ravintolan ketjuksi.

– Kesän myynti ja asiakaskysyntä ovat ylittäneet odotuksemme. Kesäkuun ravintola-avausten jälkeen liiketoimintamme on lähtenyt elpymään nopeasti ja olemme jälleen vahvan kasvun tiellä. Ulosmyyntiin sopiva tarjontamme palveli selkeästi myös korona-ajan kuluttajaa. Lock-downin aikana pystyimme pitämään kaikki ravintolamme auki, ja nouto- ja kotiinkuljetusmyyntimme oli kiitettävää sekä kassavirtamme positiivista, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Peter Fagerholm.

Friends & Brgrsin omistavan NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström toteaa yrityksen todistaneen brändinsä ja asiakaskuntansa vahvuuden poikkeuksellisen kevään ja kesän aikana.

– Uskon nopean syömisen vahvaan kasvuun etenkin nuorten ja laatutietoisten asiakkaiden parissa. Hittiketju on tärkeä osa tulevaisuuttamme ja haluamme nyt vahvistaa sen kasvua, kun olemme läheltä nähneet konseptin elinvoimaisuuden ja skaalautuvuuden tehokkuuden, Vikström sanoo.

Sekä Fagerholm että Vikström uskovat pikaruokamarkkinan kasvavan ja monipuolistuvan lähitulevaisuudessa haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta.

– Suosiotamme laadukkaan kotimaisen ruokatuotteen lisäksi siivittävät pikaruokamarkkinan kasvutrendi sekä ulkonasyömisen lisääntyminen erityisesti nuorten keskuudessa, oli koronaa tai ei. Näkisin, että laadukkaaseen nopeaan ruokaan panostava segmentti tulee viemään osuutta myös ”perinteisemmän pikaruoan” markkinasta, Fagerholm visioi.

Friends & Brgrs -ravintolat sijaitsevat ennestään Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Turussa, Seinäjoella, Vaasassa, Oulussa, Pietarsaaressa sekä Hampurissa.

Friends & Brgrs tuli osaksi ravintolayhtiö NoHo Partnersia huhtikuussa 2020.

#