Paikallisuutiset

Ristikarin huutokauppa päättyi – korkein tarjous pietarsaarelaiskoulusta jäi 4 000 euroon

Toinenkaan Ristikarin koulun huutokauppa ei saanut ostajia massoittain liikkeelle. Maanantaina päättynyt kierros tuotti korkeimpana 4000 euron tarjouksen.
Toinenkaan Ristikarin koulun huutokauppa ei saanut ostajia massoittain liikkeelle. Maanantaina päättynyt kierros tuotti korkeimpana 4000 euron tarjouksen. Kuva: Pentti Höri

Ristikarin koulukiinteistön huutokauppa päättyi verkossa maanantaina klo 16. Määräaikaan mennessä tullut korkein tarjous oli 4 000 euroa. Se jätettiin maanantaina hieman puolenpäivän jälkeen.

Pietarsaaren kaupungilla on oikeus hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Mikäli koulu myydään ja sen käyttötarkoitus muuttuu, sille on haettava poikkeuslupaa tai asemakaavaa on muutettava.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tarjouskilpailu oli anonyymi, eli tarjoajien henkilöllisyys ei ilmene huutokauppasivuilta.

Virkaatekevä tekninen johtajaHarri Kotimäki kommentoi asiaa lyhyesti, sillä toistaiseksi hänelläkään ei ole tarkempaa tietoa tarjoajista.

– Täytyy nyt alkaa selvittämään. Tässä vaiheessa on liian aikaista sanoa, miten asia etenee.

Hinta ei kaksiseksi noussut. Kotimäen mukaan se on kuitenkin toisarvoinen seikka.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Voi tulla esiin muita tekijöitä, jotka puoltaisivat kauppaa. Jos Ristikarille jotain toimintaa syntyy, silläkin on oma arvonsa.

Itse kiinteistön myynti vaatii vähintään kaupunginhallituksen päätöksen, mahdollisesti asia käy kaupunginvaltuustossakin.

Ristikarista tarjottiin viime tammikuussa päättyneessä edellisessä huutokaupassa 6 000 euroa. Kaupat jäivät kuitenkin tekemättä siksi, että korkeimman tarjouksen jättäjä ei koskaan ilmaantunut neuvotteluihin kaupungin kanssa.

Ristikarin koulun vanhin osa valmistui vuonna 1928. Suomenkielisen kansakoulun suunnitteli arkkitehti Albert Nyberg. Laajennusosa on valmistunut vuonna 1954.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vanhan osan julkisivu on suojeltu, laajennusosan ei. Nelikerroksisen rakennuksen kokonaiskerrosala on noin 3 100 neliömetriä.

Talon ympärillä on myrskynnyt 2000-luvulle tultaessa. Oppilasmäärän vähenemisen takia Ristikarin koulun historia suomenkielisenä alakouluna päättyi vuonna 2006.

Ristikarille muutti tämän jälkeen Kielikylpykoulu, joka näin sai ensimmäisen oman koulurakennuksensa.

Kosteus- ja sisäilmaongelmat ajoivat kuitenkin kielikylpyopetuksen rakennuksesta pois vuonna 2013.

Ristikarin koulu on siitä lähtien ollut käyttökiellossa. Sen peruskorjausta ja laajentamista uuden Kielikylpykoulun tarpeisiin suunniteltiin aivan viime vuosiin saakka, kunnes päättäjät tekivät täyskäännöksen. Kielikylpykoulua alettiin rakentaa entiselle BI:n tontille toiselle puolen kaupunkia.

Ristikarin kohtalo koveni entisestään talvella 2019, kun tyhjän koulun ullakolla sattui putkirikko. Rakennus kärsi mittavan ja kalliiksi käyneen vesivahingon.

Pietarsaaren kaupunki tarjoaa huutokaupalla myytäväksi myös käytöstä poistettua Nordmanin koulua. Tarjousaikaa on jäljellä ensi viikon tiistaihin saakka.

Tämä kohde vaikuttaa kiinnostavan hieman enemmän. Tiistaina aamupäivään mennessä Nordmanin koulusta oli tarjottu enimmillään 5 400 euroa.

Uutista on päivitetty vt. teknisen johtajan Harri Kotimäen haastattelulla tiistaina 28.7. klo 9.29.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä