Urheilu

Jarolle pisteet Kähkösen osumalla – tilanteita riitti Pietarsaaren illassa tuhlattavaksi asti

Jaro–MyPa 1–0 (0–0)

Kauden toisessa kotiottelussaan onnistui Jaro kampeamaan MyPa:sta niukan voiton pelin ainoalla maalilla. Tekopaikkoja punapaidat rakentelivat useampaankin osumaan, mutta kehno viimeistely sekä vieraiden maalivahdin hyvä ilta pitivät jännitettä yllä loppuvihellykseen saakka.

Varsinkin avausjaksolla Jaro oli suorastaan ylivoimainen. Pallo pysyi pääasiassa vieraiden kenttäpuoliskolla, mutta kotijoukkueen hallussa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

MyPa kuitenkin puolusti sitkeästi. Anthony Olusanya sai avauspuolikkaalla kolmesti yrittää maalivahti Tomas Turusen yllättämistä, mutta tuloksetta.

Ottelun toinen puolisko vanheni 8 minuuttia, kun Severi Kähkönen viimeisteli. Muutoin epäonninen Olusanya onnistui kuitenkin syötössään ja Kähkösen kova laukaus upposi.

Jaro sai maalista lisää sytykettä ja haki lisäosumia. Nyt Olusanyan laukaus osui yläputkeen ja toisessa paikassa ei edes maalivahdin kiertäminen tuonut onnistumista, kun puolustaja liukui vedon kulmaksi.

Jaro oli harmittavasti pakotettu tekemään kaksi vaihtoa juuri ennen taukoa. Keskikentän Toro kärsi revähdyksestä ja ensimmäistä otteluaan Jaron paidassa pelannut puolustaja Guillermo Sotelo sai tällin polven taakse. Joni Remesaho ja Jusa Ihalainen paikkasivat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuten niukassa johdossa pelin lopulla usein käy, alkaa vastustaja saada otetta. Niistä MyPa sai muutaman vaarallisen kulmapotkun.

Maalivahti Emil Öhbergillä ei paljoa töitä ollut, mutta lisäajalla MyPa oli yllättää ja Öhberg sai täpärästi torjuttua lujan puskun etukulmasta.

Lisääntyvää vastuuta puolustamisesta viime peleissä saanut Oskar Sandström oli helpottunut, kun nolla pysyi.

– Täytyy olla tyytyväinen lopputulokseen. Peli sujui ihan hyvin uusien miesten kanssa. Pelin lopulla olisi silti pitänyt pitää palloa ylhäällä kauemmin. Tuli turhaa painetta alas. Mielestäni olen päässyt muutaman pelin jälkeen paremmin ykkösen rytmiin. Ykkösen ja kakkosen välillä on kyllä selkeä ero, selvitti Sandström, joka pelasi pari edellistä kautta kakkosessa JBK:ssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Voitto kelpasi valmentaja Niklas Käckolle kehnon EIF-pelin jälkeen.

– Meidän peleissä on ollut aivan valtavasti ylimääräisiä tapahtumia ja ongelmia, mikä pitää valmentajaa varpaillaan kaiken aikaa. Niin kuin nyt, kaksi avainpelaajaa loukkaantuu juuri ennen taukoa. Olimme tänään selvästi parempi joukkue, mutta emme tarpeeksi päättäväisiä, kun paikkoja tulee. Emmekä siksi pystyneet viimeistelemään. Viimeinen syöttö ei ollut tarpeeksi laadukas tai tuli vääriä ratkaisuja. Marginaalit ovat niin pienet. Päättäminen vaatii kypsyyttä, pohti Käcko.

Stanley Amuzie, 24, oli toinen uusi pelaaja Jaron avauskokoonpanossa.

Olympiapronssia Nigerian paidassa saavuttanut puolustaja osoitti olevansa loistava vahvistus Jaron alakertaan. Taitava, hyvin liikkuva ja tarkasti syöttelevä Amuzie pelaa mieluummin puolustajana, mutta Toni Takamäen potiessa jalkaansa hoitui topparin paikka enemmän kuin kelvollisesti.

ps@pietarsaarensanomat.fi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä