Paikallisuutiset

Pietarsaaren uusi jalkapallostadion otti askeleen eteenpäin – kaupunki nuoteissa mukana

Mikäli pietarsaarelaisseurojen ja kaupungin aikeet toteutuvat, parin vuoden kuluttua tällä tontilla Länsikentällä on uusi 3000 hengen jalkapallostadion.
Mikäli pietarsaarelaisseurojen ja kaupungin aikeet toteutuvat, parin vuoden kuluttua tällä tontilla Länsikentällä on uusi 3000 hengen jalkapallostadion. Kuva: Pentti Höri

Pietarsaaren jalkapalloseurojen hanke uudesta stadionista nytkähti eteenpäin, kun Pietarsaaren kaupunginhallitus päätti maanantaina hyväksyä aiesopimuksen KePoK Oy:n kanssa.

KePoK on jalkapalloseurojen FF Jaron, Jaron junioreiden, JBK:n ja FC Unitedin omistama yhtiö, joka omistaa Pietarsaaren Länsikentän tekonurmen.

Uusi jalkapallostadion nousee suunnitelmien toteutuessa juuri Länsikentälle, jonka tekonurmi uusitaan samalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aiesopimuksen mukaan KePoK suunnittelee ja rakennuttaa stadionin sekä vuokraa sen kaupungille, joka puolestaan vuokraa pelikenttää edelleen otteluita, harjoituksia ja tapahtumia varten.

Stadion rahoitettaisiin muun muassa erilaisilla palloliiton, UEFA:n, Hat Trick- sekä ely-keskuksen tuilla, sponsorituella, osakeannilla ja lainalla.

Kaupunginhallitus päätti valtuuttaa vt. kaupunginjohtajan sekä kaupunginkamreerin neuvottelemaan KePoKin kanssa stadionin rahoituksesta ja kaupungin takaussitoumuksen mahdollisesta tarpeesta.

KePoKin hallitukseen tulevan kaupungin edustajan kaupunginhallitus valitsee myöhemmin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aikataulun mukaan stadionin rakennustyöt alkaisivat kesällä 2021 ja käyttöönottokunnossa se olisi kesällä 2022.

Hankkeen taustavoimat luottavat siihen, että stadion rakennettaisiin pääosin yksityisellä rahalla ja tuilla. Veronmaksajien osuus jäisi suhteellisen vähäiseksi.

– Hintalappu ei ole vielä tiedossa, koska se riippuu monesta tekijästä, kuten tekniikasta ja valotauluista. Puhutaan varmasti miljoonista, arvioi Liga Jaron toimitusjohtajaFredrik Haga alkukevään haastattelussa.

Katettuja istumapaikkoja kentän ympärille tulisi noin 3 000.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä