Paikallisuutiset

Koulukoti Lagmansgården pääsee uusiin tiloihin – valtion 10 miljoonan euron rahoitus varmistaa ajanmukaiset tilat ja laajenevan toiminnan Pirilöön

Vuonna 1938 valmistunut koulukoti Lagmansgården on tarkoitukseensa vanhentunut. Tuleviin uusiin tiloihin on muuttomatkaa viitisen kilometriä.
Vuonna 1938 valmistunut koulukoti Lagmansgården on tarkoitukseensa vanhentunut. Tuleviin uusiin tiloihin on muuttomatkaa viitisen kilometriä. Kuva: Pentti Höri

Hallituksen lisätalousarviossa Pedersöressä toimiva Lagmansgårdenin koulukoti sai uudisrakennukselleen 10 miljoonan euron valtion panostuksen.

Tämä luonnollisesti ilahduttaa suuresti Lagmansgårdenin johtajaa,Carl-Johan Strömbergiä.

– Tottakai! Nyt pääsemme tekemään investointipäätöksen, Strömberg toteaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Valtion koulukoti Lagmansgården toimii nyt vuonna 1938 valmistuneissa ja sitä myötä vanhentuneissa ja epäajanmukaisissa tiloissa Östensössä.

Uudelle koulukodille on tontti Pietarsaaren Pirilössä, Senaatti-kiinteistöjen omistamalla maalla. Alueelle on laadittu rakentamisen mahdollistava asemakaava.

Uudesta Lagmansgårdenista on järjestetty arkkitehtikilpailu. Huhtikuun loppuun mennessä siihen tuli kaikkiaan viisi ehdotusta.

– Olemme tutustuneet niihin eri ryhmissä. Mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, valinta tehdään 17. kesäkuuta, Strömberg kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Koulukodin uudisrakennuksen lopullisiksi kustannuksiksi arvioidaan nyt noin 12,5 miljoonaa euroa. Valtion lupaaman 10 miljoonan euron yli menevästä rahoitusosuudesta ei ole vielä varmaa tietoa, mutta Strömbergin mukaan projekti joka tapauksessa nyt käynnistyy toden teolla.

Koulukoti rakennetaan yksikerroksiseksi, ja rakennusala on reilut 2 000 neliömetriä. Siihen tulee neljä osastoa sekä koulutilat.

– Tämä on ihan ehdoton parannus meille. Tulevassa rakennuksessa turvallisuus, viihtyvyys ja hoidollinen näkökulma ovat ykkösasioita. Eikä tarvitse ravata enää kolmikerroksisen talon rapuissa.

Uuteen taloon voidaan ottaa myös enemmän lapsia ja nuoria. Paikkamäärä nousee kahteenkymmeneen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös hoidon tasoa voidaan nostaa vaativampaan suuntaan, mikä tietää lisää resursseja ja työpaikkoja Lagmansgårdeniin.

– Olen laskenut, että kun tämä lähtee käyntiin, tarvitsemme 10–15 uutta työntekijää nykyisten vajaan 30:n lisäksi, Carl-Johan Strömberg sanoo.

Hän toivoo, että rahoituspäätöksen myötä maansiirtotöihin Pirilön tontilla päästäisiin jo tulevan syksyn aikana.

Valmiina uuden koulukodin lasketaan olevan syksyksi 2023.

Lagmansgården on kaksikielinen koulukoti, joka ottaa vastaan teini-ikäisiä lapsia ja nuoria joka puolelta Suomea.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä