Paikallisuutiset

Terassikesästä odotetaan tavallista huikeampaa – mannermaista tunnelmaa Isokadulla

Kaffian terassi uudistuu pikapuoliin. Asiakkaita ei suljeta aitaukseen, vaan tilaa elähdytetään kukkalaatikoin.
Kaffian terassi uudistuu pikapuoliin. Asiakkaita ei suljeta aitaukseen, vaan tilaa elähdytetään kukkalaatikoin. Kuva: Kristian Sundqvist

Kristian Sundqvist

Tiistaiaamupäivänä puoli yhdentoista tienoilla hääri Isokadun Kaffian edustalla tyytyväinen yrittäjä. Kahvila terasseineen avaisi juuri ovensa asiakkailleen ensi kertaa tänä kesänä.

– Terassi ei ole vielä valmis, mutta viikonlopuksi toivottavasti valmistuu. Sitä rakennetaan paraikaa eräässä hallissa,Kajsa Samanen kertoi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yhdentoista neliömetrin kokoinen terassi ympäröidään kukilla.

– Aitaa ei tule, vaan kukkaistutuslaatikoita. Haemme sellaista sanoisiko eurooppalaisempaa tai mannermaisempaa tunnelmaa.

Terassit muodostavat nyt poikkeuksen ravintoloiden kaikista muista asiakastiloista siinä, että niitä eivät mitkään erityiset asiakaspaikkarajoitukset koske. Asiakkaat saavat oleskella terasseilla kuten koronaa edeltävänäkin aikana, ravintoloiden tosin edellytetään ”huolehtivan ulkoterassien turvallisuudesta eli etäisyyksistä ja hygieniasta” siten, että asiakkaat eivät altistu koronaviruksen leviämiselle.

Sisätilojen toimintaa sen sijaan rajoittavat monet poikkeussäädökset. Asiakkaita saa pöytiin ottaa vain puolet normaalimäärästä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Meillä on 24 asiakaspaikkaa sisällä, eli nyt kaksitoista.

Niinpä terasseilla on etulyöntiasema sisätiloihin nähden ainakin niin kauan, kun nykyiset määräykset ovat voimassa. Käynnistyvästä kesästä ennakoidaankin terassien osalta melkoista. Toisaalta alku ei välttämättä ole järin vauhdikas.

– Voi olla, että lähtee aika hitaasti käyntiin. Ihmiset ovat vielä varovaisia. Niinpä meilläkään ei ole vielä ihan tavallisia aukioloaikoja, vaan ollaan sunnuntaisin kiinni. Pikkuhiljaa mennään, Samanen puntaroi.

Leivonnaisia on myös kätevä ostaa avarissa ulkotiloissa nautittaviksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Etenkin kun on hyvä ilma, niin ihmiset ostavat paljon myös mukaansa ja laittavat piknik-kuvia someen. Nähdään sitten itsekin, minne ne kaikki herkkumme menevät, Samanen nauraa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä