Paikallisuutiset

Pietarsaaren kouluverkosta päättäminen jää syksyyn – koronatilanne laittoi hankkeen jäihin toistaiseksi

Etelänummen koulu on keskeisessä roolissa, kun Pietarsaaren kouluverkosta päätetään. Tälle keväälle aiottu päätös siirtyy nyt vähintään syksyyn.
Etelänummen koulu on keskeisessä roolissa, kun Pietarsaaren kouluverkosta päätetään. Tälle keväälle aiottu päätös siirtyy nyt vähintään syksyyn. Kuva: Arkisto / Tapio Lehtinen

Pietarsaaren perusopetuksen tulevasta kouluverkosta odotettiin päätöksiä jo päättyvänä keväänä, mutta maaliskuussa iskenyt koronakriisi laittoi aiheen puimisen jäihin toistaiseksi.

– Meillä oli suunnitteilla jo opettajille järjestettävä tilaisuus, jossa asiaa olisi käyty läpi, mutta se jäi koronatilanteen takia pitämättä, suomenkielinen koulutoimenjohtajaJuha Paasimäki toteaa.

Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan sivistyslautakunnan oli määrä laatia lausuntonsa 15. huhtikuuta mennessä ja takaraja ehdotukselle jatkovalmistelusta oli 4. toukokuuta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Päättämisen tueksi oli tarkoitus järjestää myös sekä suomen- että ruotsinkieliset asukasfoorumit ja ottaa oppilaiden huoltajat mukaan prosessiin.

– Kyllä tämä nyt syksyyn siirtyy. Emme lähde mitään äkkinäisiä päätöksiä asiassa tekemään, ennen kuin kaikkia osallisia on kuunneltu.

Kouluverkkopäätökset on tarkoitus toimeenpanna vuoden 2024 aikana.

– Toisaalta meillä on hyvin aikaa päättää toimenpiteistä vielä ensi keväänäkin. Suomenkielisellä puolella ei ole mitään akuuttia kiirettä, Juha Paasimäki sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ruotsinkielisten Bonäsin ja Vestersundinkylän koulujen tilanne edellyttänee kuitenkin määrättyä ripeyttä asian ratkaisemisessa.

Viime vuoden puolella istunut kouluverkkotyöryhmä päätyi kahteen vaihtoehtoon.

Ensimmäisessä vaihtoehdossa ruotsinkieliselle koululle rakennetaan Bonäsin ja Vestersundikylän koulut korvaava uusi koulu läntiselle puolelle kaupunkia, ja suomenkieliset 0–5-luokat keskitetään Länsinummen koululle vuodesta 2024 alkaen.

Toisen vaihtoehdon mukaan Etelänummelle rakennetaan suomenkielinen yhtenäiskoulu vuosiluokille 0–9, johon sijoittuvat kaikki suomenkieliset oppilaat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tällöin Länsinummen koulu siirtyy ruotsinkieliselle koulutoimelle korvaten Bonäsin ja Vestersundinkylän koulut.

Hankkeen taustalla on oppilasmäärien väheneminen molemmissa kieliryhmissä.

ps@pietarsaarensanomat.fi

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä