sunnuntai 12.7.2020 | 00:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pian pääsee taas polskimaan! Uimahalli avautuu erityisjärjestelyin juhannuksen kynnykselle asti. Myös lasten uimakoulut ja kesälomatoiminta pyörähtävät käyntiin.

Pirkko Högkulla
Ti 26.5.2020 klo 12:55 | päivitetty ke 12:04

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Pietarsaari

Pietarsaaren liikuntatoimi avaa uimahallin, käynnistää uimakoulun ja tarjoaa lapsille muutakin kesälomaohjelmaa poikkeusjärjestelyin.

– Uimahalli ja muutakin toimintaa availlaan pitkän pohdinnan ja suunnittelun jälkeen osittain, harkitusti ja halliten.

– Meille on sadellut toiveita uimaan pääsystä ja vastaamme lukuisiin pyyntöihin niissä puitteissa kuin se on mahdollista, kuvaa liikuntatoimen johtaja Tove Jansson.

Uimahalli on avoinna 1.-18. kesäkuuta. Saunat pidetään edelleen suljettuina eikä ohjattua ryhmätoimintaa järjestetä. Tekemistä riittää silti, sillä uimahallista löytyy mm. monitoimiallas, lasten allas, poreallas, raikas kylmävesiallas, kuuden radan uima-allas ja viiden metrin hyppytorni.

Aamu-uinnille pääsee maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 6:30 alkaen, iltapäivisin pidetään auki tiistaisin ja torstaisin kello 14-19:30.

Aamu-uinnilla altaasta pitää poistua viimeistään klo 9, jolloin on lasten uimakoulun vuoro.

Perjantaisin ja viikonloppuna uimahalli pidetään suljettuna.

Erityisjärjestelyt tarkoittavat muun muassa käsien desinfioimista ennen kassalla asioimista sekä yhtä aikaa paikalla olevan henkilömäärän rajoittamista 50:een. Suosituksena on pitää kahden metrin turvaväli aulassa, puku-, ja suihkutiloissa ja myös altaissa.

Liikuntatoimen johtaja arvelee, että kävijämäärän kanssa pärjätään etenkin jos ulkona piisaa hellettä.

– Kesäkuumalla yhtä aikaa paikalla olevien uimareiden joukko pysyttelee yleensäkin alle viidessäkymmenessä. Sateinen ja kylmä keli taas nostavat kävijöiden määrää. Nähtäväksi jää, Tove Jansson toteaa.

Voimassaolevien käyntikorttien käyttöaikaa pidennetään palveluiden kiinnioloaikaa vastaavalla ajalla. Asiakkaat, joilla on voimassa oleva kymmenen tai kahdenkymmenen kerran käyntikortti tai jonkinlainen vuosikortti, saavat korvausta menetetyistä uintipäivästä niiltä päiviltä kun uimahalli on ollut suljettuna 17. maaliskuuta lukien.

– Puomi uimahallin sisäänkäynnissä tarkistaa kortin käyttöajan.

Esimerkiksi ajalla 17.3-31.5.2020 kortin käyttöaikaa pidennetään 71 vuorokaudella.

Uimakoulu yli viisivuotiaille lapsille pyörähtää käyntiin 2. kesäkuuta ja kestää 12. kesäkuuta saakka. Ensimmäinen ryhmä alkaa aamuyhdeksältä, seuraava kymmeneltä.

– Tavallisesti vanhemmat ovat voineet tulla lapsen mukaan altaalle asti. Nyt se ei ole mahdollista koronatilanteen vuoksi, vaan me noudamme lapset ulkoa pääovelta ja tuomme takaisin samaan paikkaan sitten uimakoulun päätyttyä, kertovat liikunnanohjaajat Johanna Nordman-Enlund ja Patrik Kulla.

Yhteen ryhmään otetaan kymmenen uimakoululaista.

– Ilmoittautuminen avattiin vasta viime perjantaina. Tiistaihin mennessä ilmoittautuneita oli kuusi, eli tilaa löytyy vielä.

Uimakoulussa totutellaan veteen, harjoitellaan kellumista, pinnalla liukumista ja reunalta hyppimistä. Lisäksi harjoitellaan alkeisuintitekniikoita. Tavoitteena on, että lapsi oppii kellumaan vatsallaan ja selällään, liukumaan pinnalla sekä uimaan 10 metriä.

Uimakoulu on maksullinen.

Uutena kesälomaohjelmana liikuntatoimi tarjoaa pyöräilyä ja piknikiä sekä kesäleiriä 8-12 -vuotiaille.

Pyöräilyretki alkaa urheilutalolta, tauko-ohjelmaan kuuluu leikkiä ja kotoa tuotua välipalaa. Sateella pysytellään urheilutalon sisällä. Pyöräilylle ja piknikille suunnataan tiistaina 2.6 ja torstaina 4.6 sekä tiistaina 9.6 ja torstaina 11.6 klo 12.30 -14.30.

Summer Camp -kesäleiri vie niin ikään pyöräilyretkelle pitkin kaupunkia, minkä lisäksi uidaan ja käydään keilaamassa. Tarkempi päiväohjelma lähetetään osallistujille viikko ennen leirin alkua. Kesäleireilemään kokoonnutaan juhannuksen jälkeen maanantaista 22.6 perjantaihin 26.6 kello 10-13. Kesäleiri on maksullinen.

Perinteisen kesäsulkemisen jälkeen uimahalli avataan näillä näkymin 11. elokuuta - mikäli korona suo.

Tekstiä korjattu aukiolon osalta 27.5. klo 12:02.

Uimahalli on avoinna 1.-18. kesäkuuta. Saunat pidetään kiinni eikä ohjattua ryhmätoimintaa järjestetä.

#