Urheilu

Jaro jaksoi tunnin oman kylän pojilla – kokeneempi SJK veti lopussa pitemmän korren

Konkaripuolustaja Johan Brunell iski Jarolle maalin lauantain harjoitusottelussa liigaseura SJK:ta vastaan. Joni Remesaho varmisti tilanteen. Kuva: Fredrik Aaltonen

Jaro–SJK 2–5 (1–1)

Jaro kohtasi lauantaina SJK:n liigamiehistön harjoitusottelussa valmistautuessaan ensi viikonvaihteessa alkavaan Cup-kierrokseen.

Nopealla hallin alustalla peli alkoi vauhdikkaasti. Jo kahdeksannella minuutilla vieraat yllättivät kotijoukkueen puolustuksen. Ruuhkaa ei saatu purettua ja SJK:n Aatu Kujanpää ohjasi pallon verkkoon maalin edestä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kotijoukkue iski vastahyökkäyksillä ja onnistui rakentamaan muutaman paikan. 16. minuutilla Axel Vidjeskog sai läpisyötön, mutta tuttu maalivahti Jesse Öst onnistui peittämään. Vastahyökkäys avasi 35. minuutilla uudelleen vieraiden alakerran, mutta läpi päässyt Anthony Olusanya kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti.

Olysanya viimeisteli itse tasoituksen yksitoistametrisestä. Lähes omilla kasvateilla peliin lähtenyt kotijoukkue pysyi hyvin vieraiden mukana koko avausjakson.

Toisen 45-minuuttisen punapaidat aloittivat mallikkaasti. 47. minuutilla Johan Brunell pukkasi kulmapotkusta rimaa hipoen joukkueensa 2–1-johtoon ja liigamiehistö oli vaikeuksissa.

Tunnin kohdalla SJK alkoi tehdä vaihtoja. Kolmen nuoremman tilalle tuli kerralla kokeneempaa kaartia, mm. Darvin Chavez, ja kun vielä prässiä nostettiin alkoivat kotijoukkueen vaikeudet.

Keaton Isaksson tasoitti 62. minuutilla. Pari minuuttia myöhemmin vei viime kauden SJK Akatemian ja kakkosen maalitykki, vasta kentälle vaihdettu Joonas Lepistö miehistönsä johtoon. Lepistö viimeisteli myöhemmin vielä kaksi lisäosumaa. Jaron puolustus maalivahtia myöten saa ottaa osan osumista alkeellisten virheiden takia suoraan piikkiinsä.

Vieraiden käskijä Jani Honkavaara oli tietenkin tyytyväinen ottelun saamaan käänteeseen.

– Energisesti aloittanut Jaro laittoi meidät todelliseen puntariin, varsinkin alussa oli vaikeuksia. Jatkossa saimme enemmän tilaa ja se onnistuttiin hyödyntämään.

Jaron valmentajana toista kautta jatkava Niklas Käcko harmitteli helppoja maaleja.

– Pelissä oli hyvä tempo ja se palveli tulevaa. Tarkoitus oli järjestää vieraille laitoihin ansoja ja iskeä sitten vastaan.

Ajoittain se onnistui. Voimat kuitenkin loppuivat ennen aikojaan.

Vieraaat saivat enemmän tehoa vaihdoista, peräti kuusi pelaajaa.

Joukkueen rakentaminen on kesken. Haussa on vielä 3–4 vahvistusta omien kasvattien tueksi. Puolustajana pelanneen testattavana olleen Jean Mabindan otteisiin valmentaja oli tyytyväinen ja sopimusta harkitaan.

– Haluaisin yhden vasenjalkaisen vahvistuksen, vaikka puolustukseen.

Tällä hetkellä joukkueessa ei ole ainuttakaan vasuria. Sen lisäksi toiveissa on keskikentälle hyökkäävä pelaaja, selvitti Käcko jatkoa.

Todennäköisesti kärkeen tarvitaan korvaaja Jahir Barrazan viime kauden 15 maaliin. Vahvistukset Meksikosta ei ole mitenkään poissuljettu asia, seurajohdon taholta vihjailtiin. Työtä tehdään.

Jaron kokoonpano: Emil Öhberg (46 Topi Valtonen), Jusa Ihalainen (46 Samuel Uusitalo), Oskar Sandström, Johan Brunell, Jean Mabinda, Joni Remesaho, Jim Myrevik, Markus Kronholm ( 46 Antonio Hotta), Alex Ramsay (60 Benjamin Östman), Axel Vidjeskog, Anthony Olusanya.