keskiviikko 6.7.2022 | 10:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jaro kaavailee omaa stadionia Länsikentälle – osakeyhtiö suunnitteilla 3 000 katsojan areenalle: ”Tämä sisältää pyrkimyksen paluusta liigaseuraksi.”

Kristian Sundqvist
To 16.1.2020 klo 13:06

Jalkapalloseura Jaro suunnittelee oman jalkapallostadionin rakentamista nykyisen Länsikentän paikalle. Stadionilla olisi noin 3 000 katsomopaikkaa ja se sisältäisi katsomotilaa sekä kentän molemmilla pitkillä sivuilla että päädyissä.

– Stadionia varten perustettaisiin oma osakeyhtiö, taustoittaa Liga Jaro Oy:n toimitusjohtaja Fredrik Haga.

Sekä Seinäjoki että Vaasa ovat lähihistoriassa saaneet omat jalkapallostadioninsa. Seinäjoelle nousi kokonaan uusi areena ja Vaasassakin jäi jäljelle vain vanha pääkatsomo.

Lehterit eivät kuitenkaan kummallakaan paikkakunnalla ole pullistelleet ja Vaasassa katsojien määrä jopa väheni.

– On meille ehkä jopa onni, että muut ehtivät ensin. Olemme voineet seurata sivusta noita hankkeita ja voimme poimia niistä hyvät puolet, Haga pohtii.

Jaron stadionin olisi määrä olla seuralle ja kaupungille sopivan kokoinen. Lisäksi sen suunnittelussa on aikomus kantaa erityistä huolta siitä, että sade ja tuuli eivät pääse häiritsemään katsojia.

Eräänä mahdollisuutena on Iso-Britannian alasarjoille tyypillinen neljästä erillisestä, sivuseinillä ja matalilla katoilla suojatuista katsomoista koostuva tunnelmallinen kokonaisuus.

Stadionhanke on osa Jaron vielä julkaisematonta strategia-asiakirjaa, joten Haga ei kommentoi projektia tai sen rahoituspohjaa kovin yksityiskohtaisesti.

Hän antaa kuitenkin ymmärtää, että Länsikentän omistajan eli Pietarsaaren kaupungin osalta on suhtautuminen positiivista.

– Kyllä asia meidän osaltamme jo piirustuspöydällä on, Haga muotoilee.

Stadionprojekti on samalla osa seuran pitemmän tähtäimen urheilullista kunnianhimoa.

– Kyllähän kaikki tajuavat, ettei sitä ykkösen keskikastin seuralle kannattaisi rakentaa, vaan tämä sisältää pyrkimyksen paluusta liigaseuraksi, Haga paaluttaa.

#