sunnuntai 27.9.2020 | 22:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

ÖT: Pietarsaaren taposta epäilty vapaalle – valvotussa matkustuskiellossa

Pentti Höri
Ti 7.1.2020 klo 14:17

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Pietarsaaren keskustassa viime lokakuun alussa tapahtuneesta henkirikoksesta epäilty, vuonna 1985 syntynyt mies on laskettu vapaalle jalalle. Hänet pidätettiin ja vangittiin heti teon jälkeen.

Miestä epäillään vuonna 1999 syntyneen naisen taposta ampuma-asetta käyttäen. Teko sattui pietarsaarelaisessa keskusta-asunnossa.

Asiasta ensiksi kirjoittaneen Österbottens Tidningin mukaan poliisi ei usko olevan vaaraa, että hän pakenisi tai häiritsisi esitutkintaa.

Epäilty on määrätty tehostettuun matkustuskieltoon, mikä merkitsee valvontaa teknisin apuvälinein, kuten jalkapannan avulla.

Mikäli miehen vangitsemista olisi jatkettu, syyte olisi tullut nostaa tällä viikolla. ÖT:n mukaan esitutkinta on edennyt pitkälle, mutta esimerkiksi teknistä näyttöä odotetaan vielä.

Epäillyn odottaessa oikeudenkäyntiä vapaalta jalalta, takarajaa syytteen nostamiselle ei ole.

Lue täältä lisää:

Pietarsaaressa surmattuna löydetyn naisen tapauksen tutkinta jatkuu  – Toinen kiinniotetuista epäillyistä pääsi vapaalle, toinen miehistä on edelleen pidätettynä

Nuori nainen löytyi kuolleena yksityisasunnosta Pietarsaaren keskustassa – Kahta pietarsaarelaismiestä epäillään taposta

#